Leerlingen groep 7 doen verkeersexamen in Hattem

Vandaag maken 154 leerlingen uit groep 7 van alle scholen in Hattem het theoretisch verkeersexamen. Dinsdag 9 april is voor de leerlingen die de theorie hebben gehaald de grote dag, want dan is het praktijkexamen.

Wethouder fietst mee
Wethouder Auke Schipper zal om 08.30 uur het feestelijke startsein geven voor de verkeersexamens. Hij zal de route op een speciale fiets meefietsen. De verkeersexamens starten om 08.30 uur bij Het Palet, Dorpsweg 33 te Hattem, waar de laatste leerling om ca. 11.00 uur van start gaat.

Wisselbeker
De afname van het verkeersexamen gaat niet vanzelf en meer dan 20 vrijwilligers werken hieraan mee. Voor de school die het beste presteert op het praktisch verkeersexamen is er een wisselbeker. Vorig jaar is deze gewonnen door de Andreasschool.
Kinderen die 0-fout hebben in theorie en praktijk worden uitgenodigd bij wethouder Schipper op het gemeentehuis op woensdag 10 april om 13.30 uur.

Fietskeuring
Om er zeker van te zijn dat de leerlingen met een veilige fiets deelnemen, zal Roel Veltkamp van Fietsspeciaalzaak Gaperslanden de fietsen keuren.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in