Waterkoud verkeersexamen in Hattem

Trillende vingers, koude voeten en in sommige gevallen een nat pak. De leerlingen uit de groepen 7 van de Hattemse basisscholen kregen hun verkeersdiploma dit jaar zeker niet cadeau. In de ijzige kou verschenen de leerlingen donderdag dapper aan de start en lieten zij zien wat ze waard waren.

Het startsein werd op enthousiaste wijze gegeven door Wethouder Auke Schipper. Hij toonde de Wisselbeker voor de best scorende school en moedigde de leerlingen aan om goed en geconcentreerd te fietsen. β€œHet is niet alleen belangrijk om de verkeersregels te kennen, jullie kunnen nu ook laten zien hoe je ze toepast in het verkeer.”

Beste score
Dat was niet tegen dovemansoren oren gezegd, want ondanks de koude vingers wisten zij een geweldig resultaat neer te zetten. Met gemiddeld 1 fout per leerling in het gehele examen, zetten zij zelfs de beste score van de afgelopen jaren neer. Het was duidelijk te zien, dat er veel goed geoefend was en dat er veel aandacht aan de veiligheid van de fietsen was besteed.

Leer verkeer
Nog altijd zijn er jaarlijks teveel jonge kinderen onder het aantal verkeersslachtoffers. Educatie en het opdoen van vaardigheden zijn belangrijk om dat aantal nog verder terug te dringen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het VVN praktisch Verkeersexamen. Verkeer leer je namelijk vooral door te doen. Het oefenen voor het verkeersexamen en de aandacht voor de verkeersregels zijn een mooie stok achter de deur om hier bewust mee aan de slag te gaan.

Bewust
Een van de hulpouders tijdens het verkeersexamen gaf aan ook zelf weer meer bewust stil te staan bij de verkeersregels. β€œJe kijkt ineens weer anders tegen plekken aan waar je normaal gesproken op de automatische piloot langs fietst en vraagt je af, of je zelf de regels wel goed toepast.”

Het examen werd mogelijk gemaakt door de gemeente Hattem de Provincie Gelderland, Veilig Verkeer Nederland (VVN), fietsspeciaalzaak Gaperslanden en ruim 20 vrijwilligers.Β 

___________________________________________________

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in