Scholen uit Hattem, Steenwijkerland en Zwartewaterland strijden tegen elektronisch afval

Tien basisscholen uit gemeente Hattem, Steenwijkerland en Zwartewaterland doen van 14 maart tot en met 7 april mee met de E-waste Race. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd).

“De kinderen zamelen klein elektronisch afval in, zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie”, aldus Anneloes Spijkers van de gemeente Hattem. (tekst gaat verder na de video!)

Sint Andreasschool
Woon je in de buurt van de Sint Andreasschool in Hattem, dan kun je tussen 14 maart en 7 april gemakkelijk en gratis jouw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doe je door jouw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Let op: inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

Jij kunt helpen
Wanneer jij jouw klein elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het je gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij jou thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt jouw kapotte of oude elektronische apparaten online aan.

Ontvang kortingcodes
Als dank voor jouw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvang je kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Hattem, Steenwijkerland en Zwartewaterland meedoen zijn:  Sint Andreasschool (Hattem), CBS Prins Willem Alexander (Hasselt), Johannes Bogermanschool (Genemuiden), R.K. Basisschool Sint Bernardus (Oldemarkt), Prot. Chr. Basisschool De Ark (Oldemarkt), Prot. Chr. Willem-Alexanderschool (Steenwijk), School B (Steenwijk), BS De Lepelaar (Scheerwolde), Geref. Evangelische Basisschool Het Kompas (Steenwijk), Kindcentrum Ichthus (Genemuiden).

De E-waste Race Hattem, Steenwijkerland en Zwartewaterland is mede mogelijk gemaakt door de drie gemeenten in samenwerking met Rova.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in