Objecten Daendels in Het Verhaal van Nederland

Wie het verhaal van de Nederlandse geschiedenis wil vertellen kan niet om de Hattemse patriot Herman Willem Daendels heen. Dat beseffen ook de makers van de zeer succesvolle tv-serie ‘Het verhaal van Nederland’ maar al te goed. En dus maakt Daendels zijn opwachting in een aflevering op televisie en is er aandacht voor hem in het gelijknamige boek dat op basis van de tv-serie is verschenen.

In de serie ‘Het verhaal van Nederland’ kan de kijker nu al weken lang op de voet de Nederlandse geschiedenis volgen. We wandelen als het ware met presentator Daan Schuurmans mee door het Nederlandse historische landschap. De geschiedenis wordt chronologisch gevolgd en naar verwachting doet Daendels eind maart zijn intrede in een tv-aflevering.
In het boek ‘Het verhaal van Nederland’ is voor de Hattemse patriot een hoofdstuk ingeruimd.

Het Voerman Stadsmuseum Hattem heeft zijn medewerking verleend aan het tot stand komen van de bijdragen over Daendels. Medewerkers van de NPO bezochten in november 2020 het museum om opnames te maken van de sabel van Daendels en van de stemkist die werd gebruikt  bij de verkiezingen voor de Eerste Nationale Vergadering in 1796. Zowel sabel als stemkist behoren tot de vaste collectiestukken van het Voerman Stadsmuseum Hattem.

De stemkist van Daendels

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in