Zorgen om invulling woonzorgzone IJsbaanterrein

Een belangengroep maakt zich zorgen over de invulling van de woon-zorgzone op het voormalige IJsbaanterrein. De groep is opgericht door omwonenden van het IJsbaanterrein en geven aan een alternatief plan te hebben.

De woordvoerder van de belangengroep, Jolanda Westerink, was op 24 oktober te gast in Hattem Actueel (hier terug te luisteren) en staat vandaag uitgebreid in De Stentor.
Westerink roep de gemeenteraad van Hattem op terug te komen op hun besluit. Zij verwijst daarbij naar de nieuwjaarsspeech van waarnemend burgemeester Van Asseldonk die zei: ‘Het is geen schande op eerder genomen besluiten terug te komen, omdat nieuwe inzichten daartoe zouden leiden.’

Tweederangsburgers
Volgens Westerink heeft de belangengroep in korte tijd vijfhonderd steunbetuigingen opgehaald. Het gaat hier niet alleen om steun van omwonenden rond het ijsbaanterrein maar ook om bewoners van de ABC-buurt, het Rode Dorp en Plan Zuid ten oosten van de Apeldoornseweg. ‘Zij voelen zich tweederangsburgers,’ aldus Westerink in De Stentor.

De problemen zijn begonnen met het besluit dat op het ijsbaanterrein ook een IKC gebouwd moet worden. Om toch het gewenste aantal senioren te kunnen huisvesten op dit terrein is gekozen voor hoogbouw. Westerink vertelde in Hattem Actueel ook dat ouderen liever in geclusterde en collectieve woonvormen zoals hofjes wonen. Dit is de conclusie van een onderzoekscommissie onder leiding van Wouter Bos.

IKC naar Noordgouw
De belangengroep is van mening dat het IKC gebouwd moet worden op het terrein waar vroeger de Noordgouw stond. Ook is de belangengroep van mening dat het beter is om een openbare en een christelijke school te clusteren. De openbare scholen hebben namelijk te maken met krimp en zouden kunnen profiteren van verplaatsing naar het Noordgouwterrein omdat op ’t Veen 500 nieuwe woningen worden gebouwd.

De belangengroep spreekt vanavond in tijdens de Commissie Algemene en Ruimtelijk Zaken van maandag 2 november. De vergadering is live te volgen op RTV Hattem via radio, tv en webstream en begint om 20.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in