Woningbouwplan Hoopjesweg loopt forse vertraging op

Het plan om bij de Hoopjesweg in Hattem 130 woningen te bouwen loopt forse vertraging op. Dit deelde wethouder Auke Schipper zaterdag mee in het radioprogramma Hattem Actueel van RTV Hattem.

De gemeenteraad stelde in december het bestemmingsplan vast om deze woningbouw mogelijk te maken. Maar ‘helaas, helaas’ is hier toch beroep tegen ingesteld, maakte Schipper in ons programma bekend. ‘Met als gevolg dat ik weer naar de Raad van State moet en er driekwart jaar vertraging optreedt op die woningbouw. En dan ben ik misschien nog wel optimistisch ook.’

Derde supermarkt
De ontwikkelaar en bouwer wilden in dit loop van dit jaar met de verkoop en bouw van deze huizen beginnen. Het gaat om het terrein waarop eerder de bedrijven Antartica en Beter Bed stonden. Ook is het de bedoeling op deze locatie een derde lokale supermarkt te bouwen. Tegen deze bouwplannen waren eerder al twee zogenaamde zienswijzen ingediend, waarvan er één is ingetrokken. Het bezwaar dat nu is ingediend is volgens Auke Schipper ingegeven door bedrijfseconomische belangen. ‘Ik word hier echt niet blij van. We zullen nu gesprekken gaan voeren met deze persoon, in de hoop dat die bereid is dit beroep in te trekken.’

Knelpunt
De wethouder maakte dit bekend tijdens een gesprek over de Omgevingsvisie die de gemeente in samenspraak met inwoners, bedrijven en belanghebbende organisaties gaat opstellen. De woningbouw is een belangrijk knelpunt om aan te pakken, deelde Schipper desgevraagd mee. ‘Die moet echt op gang komen.’ In Assenrade worden momenteel de laatste woningen ontwikkeld en op de Lippenoord worden zestig sociale huurwoningen gebouwd. ‘Erg belangrijk, maar er zijn ook doorgroeiwoningen nodig. Bijvoorbeeld voor wie nu in een rijtjeshuis woont en naar een twee-onder-een-kapwoning wil doorstromen’, merkte de wethouder voor onder meer ruimtelijke ordening en wonen op.

Het interview dat presentator Hans Lambrechts had met wethouder Auke Schipper in ‘Hattem Actueel’ kan je terugluisteren op uitzending gemist. Het gesprek begint rond 39 minuten.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in