Creatieve opstelling levert winst op voor volleybaldames HVV

Zaterdagmorgen vroeg vertrekken voor een volleybalwedstrijd, dat is niet heel gebruikelijk voor de HVV-dames. En door blessures was HVV verre van compleet. Tegenstander was Surf uit Hoevelaken.

Het werd noodgedwongen een creatieve opstelling zonder spelverdeelsters. Met zeven speelsters, inclusief libero Hanna van Dijk, moest het gebeuren. Doel van de wedstrijd was plezier maken, het zo makkelijk mogelijk maken voor elkaar en elkaar helpen. Coach Marien de Weers begon met de volgende opstelling. Denise Bekhof, normaal op midden, maar vandaag als spelverdeelster. Eva van Selling en Suzanne Tonis als paser-lopers, Germaine van Winkopp als diagonaal, Milou op midden en Ellen Slot, normaal als paser-loper, ook als midden.

En deze creatieve opstelling had veel succes. De passing liep heel behoorlijk en met een wat ruimere en langzamer set-up wist HVV behoorlijk tot scoren te komen. Een goede eigen services deed ook wonderen en in tegenstelling tot vorige week werden er behoorlijk services series gemaakt. De eerste set ging redelijk vlot HVV met 25-18.

In de 2e set bleef deze opstelling staan, veel andere opties waren er ook niet. Dezelfde lijn werd redelijk doorgezet. Bij vlagen had HVV moeite met de service van Surf waardoor de passing niet zo kwam als gewenst. Er werd hard gewerkt en veel verdedigd of oplossend gespeeld. Ook de 2e set ging naar HVV met 25-22.

De 3e set ging een stuk moeizamer. De passing liet het redelijk af weten en scorend kwam HVV er niet goed door. Surf wist flink uit te lopen. Door een serviceserie van Eva van Selling kwam HVV nog wel een eind terug maar niet voldoende om kans te maken op de set. Deze set ging met 25-17 naar Surf.

De 4e set toch een wijziging in de opstelling, Germaine en Ellen wisselden van positie en stonden zo beiden niet op hun vaste plek. De vermoeidheid bij Denise begon zichtbaar te worden in deze set. De set-ups die ze in de eerdere sets heel behoorlijk had gegeven als niet spelverdeelster werden wat minder zuiver, maar door goed samen te werken en ballen over te nemen wist HVV deze set naar zich toe te trekken. Ook een aantal goede servicerondes zorgde ervoor dat HVV als eerste bij de 20 was. Maar HVV liet door een paar foute passes Surf erg dichtbij komen, maar de Hattemse dames wisten door te drukken en de set met 26-24 te winnen.

‘Met de juiste instelling kun je ook winnen
als je niet op je eigen plek staat.’

Een verdiende 3-1 winst voor HVV. In de top 4 is het spannend en staat iedereen erg dicht op elkaar. Dinsdag 11 februari spelen de dames uit tegen Elburg en hopen dan completer te zijn dan deze zaterdag. Maar deze wedstrijd toont aan dat met de juiste instelling je ook kunt winnen als je niet op je eigen plek staat.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in