Bouwhuis brengt sv Hatto-Heim in extase

Zaterdag speelde sv Hatto-Heim uit tegen DSV’61 uit Doornspijk. Een wedstrijd die maar moeilijk op gang kwam, maar een bijzonder eind had.

sv Hatto-Heim voetbalde als trotse koploper ver onder het niveau van de laatste weken.
De geelblauwen kwamen slecht in hun spel en daar konden de Doornspijkers niets constructiefs tegenover zetten. De oranjehemden hadden de boel dichtgetimmerd en probeerden met lange ballen de aanvallers te bereiken.

In de tweede helft was het bijna raak. Een mooie voorzet van Bram Neuteboom kwam bij Joep van Apeldoorn terecht, maar hij schoot  nét naast het doel van keeper Dekker.
De grootste kans was er voor DSV’61. een schot op doel kon door een katachtige redding van Robin van Dijk een doelpunt voorkomen.

Tien minuten later was er een mooie aanval van sv Hatto-Heim over vele schijven, waaruit Elnathan van Dijk scoorde. Maar deze werd echter afgekeurd, want scheidsrechter Funcke had al gefloten voor een overtreding. Daarvoor kreeg sv Hatto-Heim een strafschop. Achter de bal stond Winand Meilink, maar hij schoot de bal keihard op de lat en zo bleef de stand nog steeds op 0-0 staan.

De supporters moesten wachten tot de 89e minuut. Een aanval, opgezet door Bram Neuteboom, ging naar Winand Meilink. Hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal voor, waaruit Ruben Bouwhuis uiteindelijk de verlossende 1-0 binnenschoot. Sportpark ’t Achterveen trilde op z’n grondvesten. Na een minuut extra blessuretijd vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot hij de wedstrijd af.

Voorzitter Henk Bultman”  “Matig voetbal en toch 3 punten, we liggen op koers”.

Zaterdag is  de kraker Zwolsche Boys tegen sv Hatto-Heim; de nummer twee tegen de nummer één.