ABN AMRO verhuist 300 banen vanuit contactcenter in Zwolle

Een flinke tegenslag voor de regio: ABN AMRO heeft gaat het klantcontactcentrum in Zwolle sluiten. Daardoor zullen voor de zomer van 2019 driehonderd arbeidsplaatsen uit Zwolle verdwijnen. In het kader van kostenbesparing moest een van de vier klantenafdelingen in Nederland sluiten.

Een woordvoerder zegt: “We hebben naar meerdere factoren gekeken, onder andere waar onze stakeholders zitten. Daaruit bleek dat de vestiging in Overijssel het minst geschikt is.” De contactcentra in Amsterdam, Breda en Nijmegen blijven wel bestaan.

In gesprek
Om de werknemers zoveel mogelijk te begeleiden, gaat de bank met hen in gesprek. “De eerste gesprekken zullen direct starten. We zullen bespreken wat de werknemer wil en wat ABN AMRO daarin kan betekenen”, legt de woordvoerder uit.

Meeverhuizen
Als personeelsleden hun werk willen behouden, is er een mogelijkheid om mee te verhuizen. “We kunnen niet alle driehonderd personeelsleden in de drie andere vestigingen onderbrengen. Dat zal ook niet iedereen willen. Want dat zou betekenen dat iemand uit de omgeving van Zwolle naar, bijvoorbeeld, Breda zou moeten reizen.”

Onzekere sector
Een van de redenen is de al jaren krimpende financiële sector. “Het is een onzekere sector. Ook de digitalisering speelt een grote rol. Steeds meer klanten kunnen online hun bankzaken regelen.” Het naderende vertrek van het klantcontactcentrum uit Zwolle, betekent niet dat ABN AMRO helemaal uit Zwolle verdwijnt. Andere onderdelen van de bank, zoals ABN AMRO Verzekeringen, blijven in de IJsseltoren gevestigd.

Bron: mediapartner RTV Zwolle FM