Nieuwe ronde Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat 2021

Vanaf vandaag kunnen vernieuwende ideeën voor beweeginitiatieven worden ingestuurd voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat 2021. Het beste initiatief om inwoners van Gelderland in beweging te brengen wint 20.000 euro om het plan te realiseren, voor de nummers twee en drie is ieder 10.000 euro beschikbaar. Een vakjury en de stemmen van inwoners in Gelderland bepalen welke plannen winnen. In een feestelijke uitzending maakt Omroep Gelderland eind 2021 de winnaars bekend.

De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat is opgezet vanuit de gedachte dat sport en bewegen een cruciale rol spelen in een gezonde toekomst. Dat is extra van belang nu mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen. Naast beweegactiviteiten wil de organisatie ook samenwerking tussen verschillende partners bevorderen. In dit kader is vorig jaar vanuit Hattem het idee van de bewegingsboulevard ingestuurd, maar dit initiatief is helaas niet in de prijzen gevallen.

Samenwerking organisaties
De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat is er ook om samenwerking tussen organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs te stimuleren. Directeur Omroep Gelderland, Guus van Kleef: “Voor de Stimuleringsprijs roepen we partijen op om met minimaal één andere partij samen te werken en een plan in te sturen. Die samenwerkingsvormen kunnen zo een mooi resultaat opleveren, want de winnaars krijgen een flink bedrag om het idee echt uit te voeren. We hebben gezien dat door corona veel mensen minder zijn gaan bewegen en ook dat er in die tijd juist mooie initiatieven zijn ontstaan. En nu kan jouw originele idee worden beloond!”

Uit alle inzendingen selecteert de jury de zeven beste plannen die daarna online worden uitgelicht op omroepgelderland.nl. Vervolgens kunnen alle inwoners van Gelderland in november op de plannen stemmen, deze stemmen tellen voor 50% mee bij de uiteindelijke beslissing van de jury.

Insturen tot en met 10 oktober
Tot en met 10 oktober zijn ideeën in te sturen via www.gelderssportakkoord.nl/stimuleringsprijs. Alle ingezonden plannen krijgen een vermelding op de website. Voor mensen die wel een plan hebben, maar nog een partner zoeken kunnen we een oproep plaatsen. Partijen die met geld of diensten willen investeren in een van die plannen, ook als een plan niet bij de winnaars hoort, zijn van harte welkom om zich te melden via stimuleringsprijs@gelderssportakkoord.nl.

Meer informatie over de voorwaarden van deze actie: https://www.gelderssportakkoord.nl/stimuleringsprijs/

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in