Hulp uit Hattem komt aan in noodgebied

HATTEM – ‘Hattem bedankt, thankyou Hattem’ Vanuit Syrië maken kinderen in een opvangkamp voor aardbevingsslachtoffers duidelijk dat hulp uit Hattem goed is aangekomen. De ondersteuning is een direct resultaat van de uitvoering onlangs van de Mass for Peace van Karl Jenkins door een gelegenheidskoor en orkest.

Op 1 april vond in Hattem een zogenaamde scratch plaats. Tegen betaling van een bijdrage konden de deelnemers onder deskundige leiding in één dag A mass for Peace van Karl Jenkins instuderen. Dit werk werd diezelfde avond nog uitgevoerd onder begeleiding van een orkest met een flink aantal betalende bezoekers als gehoor. De totale opbrengst werd aangevuld door een groot aantal bijdragen van sponsoren. Het totaalbedrag van €10.000 zal in zijn geheel ten goede komen aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrïe.

Initiatiefnemer Herman Weelink: “In de voorbereidingen op de Scratch hebben we gezocht naar wegen om Hattemers met familie in het rampgebied direct te kunnen helpen. Dankzij een van onze contacten hebben we een deel van de opbrengst in een lastig bereikbaar gebied in Syrïe kunnen krijgen. Enkele dagen terug kregen we via via foto’s toegespeeld, waaruit duidelijk wordt dat de geboden hulp goed is terechtgekomen. Een kleine veertig families ontvingen voedselpakketten waar ze zo’n drie maanden mee vooruit kunnen. We vonden het ontroerend om te zien hoe blij de mensen daar zijn met wat we als Hattemse samenleving voor hen betekenen.”

Ook Giro 555 en de hulporganisatie ZOA ontvingen een deel van de bijdrage. Daarnaast is via de Zwolse ULU moskee hulp bij slachtoffers in Turkije terechtgekomen. De initiatiefnemers tonen zich verheugd dat hun doel is bereikt. Herman Weelink: “We hebben, mede dankzij onze sponsoren, alles ten goede kunnen laten komen aan de mensen daar en daar zijn we blij mee. Hattem heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in