Weer twee noodhulptransporten aangekomen in Oekraïne

Op zaterdag 8 april jl. werden twee trucks door een aantal vrijwilligers volgeladen met hulpgoederen voor Oekraïne. De twee vrachtwagens werden gevuld met kleding, dekens, dekbedden, matrassen, hygiëne producten en met veel voedsel. Wederom kon stichting Oekraïne Projecten rekenen op sponsoring vanuit de Plus in Wezep en Asia uit Kampen voor de inkoop van verschillende soorten deegwaren. Daarnaast ontving de stichting diverse (grote) giften, waardoor deze twee transporten grotendeels mogelijk werden gemaakt.

Intensieve reis met fijn resultaat
De chauffeurs en bijrijders, Roelie en Johan Groeneveld uit Wezep en Jaap Prijs en Dick Groeneveld uit Hattem, zijn op 11 april naar Oekraïne vertrokken. Daar kwamen zij, na een lange reis, op donderdag 13 april aan in Szernye (Серне). Diezelfde dag zijn de twee wagens gelost met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers. Op vrijdag 14 april hebben zij, samen met contactpersoon van de stichting, Kovacs Sandor, bij een aantal dorpen voedsel en goederen uitgedeeld. Dit was een indrukwekkende, intensieve en lange dag; zo’n 2.000 kinderen werden verblijd. Op zaterdag 15 april werd de reis naar Nederland weer aangevangen om zodoende op maandag 17 april weer thuis te komen.

Kostbare onderneming
Voor de zomer hoopt stichting Oekraïne Projecten nog eenmaal een transport naar Oekraïne te organiseren. Het zijn en blijven kostbare aangelegenheden. De transporten kosten zo’n € 4.500,- en een pallet met voedsel kost tussen de € 1.000,- en € 1.500,-. Om de transporten mogelijk te blijven maken, is de stichting volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren en ondernemers. Uw steun voor de situatie in Oekraïne, zowel in gebed als financieel, maakt het bieden van hulp, zoals deze twee transporten, mogelijk.

Meer informatie
Meer informatie kunt u ook vinden via onze website www.oekraine-projecten.nl. Op onze website is ook de mogelijkheid voor het doen van een donatie. De stichting beschikt ook over een ANBI keurmerk, dit heeft voor giftgevers fiscale voordelen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in