In Hattem wordt dit jaar alleen in de Albert Heijn geld ingezameld voor voedsel voor mensen in Oost-Europa. Hier zijn door de oorlog in Oekraïne veel zekerheden weg. Daarom komt Dorcas nu in actie. Een eerste stap is een voedselpakket. En daarna helpt de organisatie mensen bij het vinden van een gezonde toekomst. In Hattem dragen vele vrijwilligers hier aan bij.

Dorcas is op 4 en 5 november te vinden in de Albert Heijn aan de Vechtstraat. Daar zamelt de organisatie geld in voor voedsel. Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samenstellen. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten duizenden mensen in Oost-Europa. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom, de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden nauwkeurig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. Dorcas draagt mensen die een teruggetrokken bestaan leiden, weer mee kunnen doen. En, in Nederland kan iedereen meedoen door te geven voor voedsel, voor nu en straks. Dorcas helpt met het vinden van werk of het beginnen van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen over landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

In de Albert Heijn kan het winkelend publiek na de kassa’s en zelfscans kiezen uit 3 flyers. Elke flyer bevat de nodige informatie en een QR-code (voor een gift van of € 3,75, € 7,50 of € 15,00). De QR-code kan gescand worden met de telefoon of in de winkel of thuis.

Download hier de Flyer QR-codes Dorcas

De flyer bevat ook een machtigingskaart voor een éénmalige gift met een zelf gekozen bedrag. De machtigingskaart kan aan een vrijwilliger in de Albert Heijn worden afgegeven of worden opgestuurd aan Dorcas Almere.

Klanten die op de actiedagen niet in de Albert Heijn komen, kunnen toch een donatie doen via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Voor kinderen en dit jaar ook voor volwassenen is er een kleurplaat beschikbaar die na inkleuring (thuis) ingeleverd of opgestuurd kan worden naar Dorcas Almere. De kleurplaten komen via de voedselpakketten bij de mensen in Oost-Europa.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in