‘In vrijheid kunnen stemmen is een groot voorrecht’

Op 14, 15 en 16 maart worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Ik hoop dat u ook gaat stemmen. Want in alle vrijheid kunnen stemmen is een groot voorrecht, zo tonen ook de schokkende gebeurtenissen in Oekraïne aan. Wie zijn stem uitbrengt beslist mee over hoe onze gemeente de komende vier jaar wordt bestuurd.

Er doen zes partijen mee aan deze verkiezingen met verschillende visies en standpunten. Eén stem meer of minder kan er voor zorgen dat een partij wel of geen extra zetel behaalt. Maak dus gebruik van uw democratische recht om op één van deze drie dagen te gaan stemmen.

Er is ook een lokale stemwijzer gemaakt die u digitaal kunt invullen op de website www.mijnstem.nl. U kunt op verschillende onderwerpen reageren die (ook) plaatselijk spelen en aangeven hoe u daar over denkt. Uw standpunt wordt dan getoetst aan de visie van de partijen die meedoen aan deze verkiezingen.

Wilt u weten waar de stembureaus staan? Of hebt u nog andere vragen over deze verkiezingen? Kijk dan op www.hattem.nl/verkiezingen.

Met vriendelijke groet,
Marleen Sanderse
Burgemeester

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in