Home Ondernemend Waarom kennis macht is

Waarom kennis macht is

0
Waarom kennis macht is
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Bepaalde uitspraken zijn zeer beroemd en gaan honderden jaren mee. Dit geldt zeker voor de uitspraak ‘Kennis is macht’. Een vertaling van de Latijnse spreuk Scientia Potentia Est. Deze uitspraak wordt aan meerdere mensen toegeschreven en komt in verschillende varianten voor. Je ziet een variant van de uitspraak ‘ook kennis zelf is immers macht’ voor het eerst terug in het werk Meditationes Sacrae van de fameuze schrijver Bacon.

Echter, de precieze uitspraak zoals we hem kennen dateert van 1658 en komt van de bekende Engelse filosoof Thomas Hobbes. Een uitspraak doen is echter één ding, maar uiteraard wil je ook weten waarom de uitspraak klopt. In dit artikel vertellen we je daarom graag waarom kennis macht is en waarom je er ook in deze tijd zeker wat aan hebt.

Grotere kans om succesvoller te worden
Nederland is wat je noemt een echte kenniseconomie. In een dergelijke economie zijn er veel knappe koppen die ervoor zorgen dat het bedrijfsleven en organisaties succesvol zijn en succesvol blijven. Door bijvoorbeeld mee te gaan met vernieuwingen of systemen te bedenken waardoor er tijd en kosten bespaard kunnen worden. Over het algemeen geldt dan ook: hoe meer kennis je hebt, bijvoorbeeld binnen je vakgebied, hoe groter de kans om succesvoller te worden en meer te verdienen. En waarom is dit zo?

Welnu, er zijn veel baantjes die door meerdere mensen gedaan kunnen worden, omdat er geen specifieke kennis vereist is. Maar als je bijvoorbeeld heel goed een programmeertaal kent die vrijwel niemand anders beheerst, dan maak je je daarmee uniek en aantrekkelijk. Daarom is het ook belangrijk dat bedrijven werken met een LMS van Mycademy.

Je bent weerbaarder in de maatschappij
Als je jong bent en een leuke opvoeding hebt gehad, dan ervaar je thuis als kind ongetwijfeld veel veiligheid en dat is fijn. Maar uiteindelijk moet je ook de grote, boze buitenwereld in en dat kan soms best lastig zijn. Dat is namelijk niet altijd zo leuk, want je krijgt in je leven met veel uitdagingen te maken. Daarom is het belangrijk om weerbaar te zijn en doorgaans geldt dat hoe meer kennis je hebt, hoe weerbaarder je bent. Je bent dan in staat om je verbaal goed te uiten en mensen de les te lezen, mocht dit nodig zijn.

Je bent in staat om een gelukkiger leven te leiden
Ze zeggen weleens: hoe meer je weet, hoe ongelukkiger je wordt. En inderdaad, het is niet goed om alles te weten in het leven want daar word je zeker niet vrolijk van. Gelijktijdig: met meer kennis heb je wel de handvatten om een gelukzalig bestaan te leiden. Als je bijvoorbeeld veel leest over stress en hoe je dit kan voorkomen, dan maakt dit het makkelijker om het in de praktijk toe te passen.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage