Home Ondernemend Ronde spiegels: dé interieurtrend van dit moment

Ronde spiegels: dé interieurtrend van dit moment

0
Ronde spiegels: dé interieurtrend van dit moment
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Ronde spiegels zijn momenteel dé hit in de interieurwereld en met goede reden! Ze zijn namelijk niet alleen stijlvol en modern, maar voegen ook een speels en elegant element toe aan elke ruimte. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een subtiele blikvanger en het is een al even goede keuze voor wie een statement wil maken. Ronde spiegels bieden met andere woorden eindeloze mogelijkheden om het interieur op te fleuren. We hebben het over de voordelen van spiegels in het interieur en waarom juist ronde spiegels nu zo populair zijn.

Ruimtelijk effect en esthetisch perfect
Spiegels hebben meer dan alleen een functioneel doel. Het zijn echte manusjes-van-alles die op verschillende vlakken voordelen bieden. Zo kan een spiegel een ruimte groter laten lijken door het licht te weerkaatsen en een gevoel van diepte te creëren. Dit is vooral handig in kleine kamers of donkere hoeken waar je het gevoel van openheid wilt vergroten. Spiegels helpen ook bij het verspreiden van natuurlijk en kunstmatig licht. Door een spiegel tegenover een raam te hangen, kun je het daglicht optimaal benutten en de kamer helderder en luchtiger maken. Verder voegen ze visueel iets aan de ruimte toe, zeker als ze bijvoorbeeld kunstwerken en natuurlijke kleuren reflecteren. Het is een decoratief element dat eenvoudig licht en kleur brengt zonder dat het te druk oogt.

Logische keuze voor de ronde spiegel
Ronde spiegels bieden een uniek voordeel ten opzichte van de meer traditionele rechthoekige of vierkante spiegels. De vloeiende, organische vorm van een ronde spiegel brengt zachtheid in een ruimte en doorbreekt de strakke lijnen van meubels en muren. Dit zorgt voor een uitgebalanceerd geheel waarin verschillende vormen en texturen harmonieus samenkomen.

Terwijl rechte lijnen en hoeken een ruimte soms streng of zakelijk kunnen doen ogen, zorgt de ronde spiegel voor een zachter design. Dit maakt een ronde spiegel perfect voor woonkamers, slaapkamers en zelfs badkamers. Kortom: alle ruimtes waar je over het algemeen een ontspannen sfeer wilt creëren. Ze creëren het gevoel van openheid zonder dat het lijkt alsof er ‘harde’ elementen aan de kamer zijn toegevoegd. Maar bovenal: ronde spiegels passen in elk type interieur. Modern, klassiek, minimalistisch of bohemian: overal heeft de ronde spiegel zijn plaats. Houd wel rekening met de stijl van de spiegel. Een spiegel met een minimalistische, dunne zwarte rand past bijvoorbeeld perfect in een modern of industrieel interieur. Voor een bohemian of rustieke uitstraling kies je dan weer voor een ronde spiegel met een houten omlijsting.

Ronde spiegel in het interieur integreren
Hoe je de ronde spiegel in het interieur integreert, is het belangrijkste aandachtspunt. Als je een statement wil maken, hang je bijvoorbeeld meerdere ronde spiegels met verschillende maten bij elkaar. Dit zorgt voor een speels en dynamisch effect. Kies bijvoorbeeld drie ronde spiegels met verschillende diameters en plaats ze als een groep boven de bank of boven een dressoir. Wil je dan weer de hoekige vormen in de ruimte breken? Hang dan een enkele grote, ronde spiegel boven de schouw. Je kunt deze spiegel eventueel op maat laten maken. Dit geeft de ruimte een zachtere uitstraling. Kies voor een spiegel met een bijzondere lijst om het geheel wat meer karakter te geven

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage