Home Ondernemend Het gereedmaken van kerstpakketten draait in oktober al op volle toeren

Het gereedmaken van kerstpakketten draait in oktober al op volle toeren

0
Het gereedmaken van kerstpakketten draait in oktober al op volle toeren
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Voor veel mensen is Kerst nog ver weg als het begin oktober is. Eerst maar eens de herfstvakantie en dan gaan we daarna wel eens nadenken over de feestdagen. Maar bij bedrijven die kerstpakketten verkopen werkt het zo niet. Die beginnen al voor de zomer met het nieuwe seizoen. Er wordt research gedaan naar trends en de pakketten worden samengesteld. Veel bedrijven, vooral grote afnemers, plaatsen hun bestelling net na de zomer of soms nog eerder. Dat betekent dat er op tijd kan worden ingekocht en gestart met het inpakken.

De trends voor kerstpakketten
Elk jaar zijn er trends als het gaat om kerstpakketten. Dan gaat het niet alleen om de inhoud maar ook om de verpakking. Die moet duurzaam zijn.  Daarom zijn kerstdozen meestal gemaakt van gerecycled karton, en ook het eventuele vulmateriaal is duurzaam. Daar komt nog bij dat steeds meer mensen vanwege een allergie of uit persoonlijke overtuiging geen gluten, lactose, noten of dierlijke producten gebruiken. Ook daar wordt op ingespeeld. Je kunt nu bij veel leveranciers een glutenvrij of vegan kerstpakket bestellen, of een pakket waar geen pinda’s en noten in zitten of producten waar die in zijn verwerkt. Op die manier kan een werkgever een pakket bestellen dat voor iedereen leuk is en gebruikt kan worden.

Een persoonlijk kerstpakket
Er zijn ook steeds meer bedrijven die kiezen voor een persoonlijk kerstpakket. De inhoud wordt door het bedrijf zelf samengesteld en er wordt een verpakking op maat besteld bij de Dozencentrale. Voordeel is dat je dan als bedrijf kunt kiezen voor een kerstdoos met het eigen logo erop. Vooral handig als je ook pakketten laat bezorgen bij externe relaties. Veel bedrijven doen dit om de goede zakelijke relatie te benadrukken. Daarnaast wordt vaak ook een pakket bezorgd bij oud-medewerkers die met pensioen zijn gegaan of het bedrijf wegens arbeidsongeschiktheid moesten verlaten.

Tijdige levering van de kerstpakketten
De uitlevering van kerstpakketten is altijd een enorme logistieke operatie. Veel bedrijven hebben geen mogelijkheden voor opslag en willen de kerstpakketten het liefst een paar dagen voor de feestdagen binnen krijgen. Andere bedrijven hebben wel ruimte en vinden het geen probleem als de pakketten al eind november worden geleverd. Soms worden kerstattenties naar het buitenland verstuurd en die moeten natuurlijk op tijd worden verzonden om te late levering te voorkomen.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage