Home Ondernemend Steeds meer mensen vieren kerst

Steeds meer mensen vieren kerst

0
Steeds meer mensen vieren kerst
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

De feestdagen dienen zich weer aan en steeds meer mensen kiezen ervoor om kerst te vieren. Of je nu gelovig bent of niet, kerst staat symbool voor gezelligheid, samenzijn en warmte. Het is een tijd waarin we even stilstaan bij wat echt belangrijk is in het leven en genieten van de mooie momenten met onze dierbaren. Zo krijgen natuurlijk alle werknemers jaarlijks een kerstpakket. Wat opvalt, is dat bedrijven al in de zomer met kerst bezig zijn om ervoor te zorgen dat alles aan het einde van het jaar goed is geregeld.

De betekenis van kerst
Kerst heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor sommigen is het een religieus feest ter ere van de geboorte van Jezus Christus, voor anderen is het vooral een tijd om cadeaus uit te wisselen en lekker te eten. Het leukst is het om op kerstavond gezellig met z’n allen bij elkaar te zijn en een kerstboom vol met leuk ingepakte cadeaus met kerst inpakpapier te hebben die je allemaal een voor een mag uitpakken. Maar voor de meeste mensen is het vooral een periode van verbondenheid en saamhorigheid. Het is een moment om even los te komen van de dagelijkse sleur en te genieten van de kleine dingen.

Tradities rondom kerst
Kerstmis wordt wereldwijd gevierd, maar de tradities verschillen per land en cultuur. In Nederland zijn het optuigen van de kerstboom, het eten van gourmet of een uitgebreide kerstmaaltijd, en het uitwisselen van cadeaus bekende rituelen. Maar ook het versturen van kerstkaarten, het zingen van kerstliederen en het bezoeken van een kerstmarkt zijn geliefde tradities die elk jaar weer terugkomen. In andere landen zijn er weer heel andere gebruiken, zoals het verstoppen van een kerstbal in de vorm van een augurk in de kerstboom of het vieren van de kerstmis op een andere datum.

Moderne invulling van kerst
Naast de gevestigde tradities zoals het optuigen van de kerstboom en het zingen van kerstliederen, zien we dat kerstmis steeds persoonlijker wordt. Mensen kiezen steeds vaker voor alternatieve vieringen, zoals een kerstvakantie in een warm land of een gezellig samenzijn met vrienden in plaats van familie. Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Zo kiezen veel mensen voor veganistische kerstmenu’s, duurzame cadeaus en herbruikbare kerstversiering. Deze trend weerspiegelt de wens van mensen om Kerstmis te vieren op een manier die past bij hun eigen waarden en levensstijl.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage