Home Ondernemend Succesvol een visitekaartje afgeven doe je zo

Succesvol een visitekaartje afgeven doe je zo

0
Succesvol een visitekaartje afgeven doe je zo
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Je weet ongetwijfeld dat een visitekaartje er tegenwoordig aantrekkelijk moet uitzien. Hij moet opvallen, de juiste informatie bevatten en het is ook geen slecht idee om het kaartje te voorzien van een kwinkslag of persoonlijke touch. Dit is echter vrij algemene informatie waar je vast al rekening mee hebt gehouden. Maar soms wordt nog weleens vergeten dat het bij een visitekaartje vooral belangrijk is hoe je hem afgeeft.

Het visitekaartje staat namelijk niet op zichzelf, maar is een verlengstuk van een sociaal moment dat je met iemand hebt gehad. Wat dat betreft is een visitekaartje ook anders dan een folder, want die gooi je gewoon bij iemand in de bus. Maar hoe geef je dan succesvol een visitekaartje af? Met de onderstaande praktische en sociale tips gaat jou dat lukken!

Kies het juiste moment
Nadat het visitekaartjes drukken gelukt is, heb je er natuurlijk veel op zak om weg te geven bij verscheidene netwerkgelegenheden. Maar veel mensen vragen zich terecht af wat dan precies het juiste moment is voor het afgeven voor een visitekaartje. We begrijpen goed dat dit best lastig kan zijn om te bepalen, aangezien een sociaal gesprek nooit voorspelbaar is en alle kanten op kan gaan.

De meeste mensen geven het visitekaartje aan het eind van het gesprek, maar dit is niet altijd de juiste optie. Je kunt beter kijken naar het zogenaamde ‘piekmoment’. Als je lekker in het gesprek zit en de sfeer is goed, dan moet je je visitekaartje geven. Dan zal die andere persoon het visitekaartje namelijk sneller associëren met het goede gesprek.

Koop een visitekaarthouder
Van een sociale tip gaan we over naar een praktische tip. Je kunt immers een visitekaartje op het juiste moment geven, maar dan moet het visitekaartje er wel een beetje ‘representatief’ uitzien. En dat bewerkstellig je niet alleen met een mooi visitekaartje, maar ook door er zuinig op te zijn, zodat ie niet gaat kreuken in je jas of tas. Daarvoor kun je gelukkig mooie visitekaartjeshouders kopen. Daarmee blijven je visitekaartjes er mooi uitzien en gelijktijdig komt het ook professioneel over.

De juiste manier van overhandigen
Dit klinkt wellicht als een irrelevant detail, maar niets is minder waar. Bij een visitekaartje afgeven is het ook relevant om deze op de juiste manier te overhandigen. Wat je niet moet doen? Je visitekaartje cynisch overhandigen zonder de andere persoon goed en duidelijk aan te kijken. Wat je wel moet doen: het visitekaartjes netjes overhandigen en gelijktijdig goed oogcontact maken. Zet ook een vriendelijke grijns op je gezicht, zodat je sympathiek overkomt. Daarnaast is het ook relevant om nog even de reden van het overhandigen te benoemen. Dat hij of zij bijvoorbeeld contact kan opnemen met vragen of eventuele interesse.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage