Home Ondernemend 4 Simpele aanpassingen in je huis voor betere isolatie

4 Simpele aanpassingen in je huis voor betere isolatie

0
4 Simpele aanpassingen in je huis voor betere isolatie
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Een goed geïsoleerd huis zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor lagere energiekosten. Door enkele eenvoudige aanpassingen in je huis te doen, kun je de isolatie verbeteren en zo geld besparen op je energierekening. In dit artikel bespreken we vier simpele aanpassingen die je kunt doen om de isolatie in je huis te verbeteren, waaronder het vervangen van kozijnen.

Investeer in vloerisolatie
Vloerisolatie is een aanpassing die een groot verschil kan maken in de gevoelstemperatuur in huis. Zeker in de winter. Vooral in oudere huizen kan de vloer ervoor zorgen dat er veel warmte verloren gaat. Door de vloer te isoleren kun je dit al een stuk verlagen. Kies daarbij voor vochtwerend materiaal. Op die manier voorkom je ook meteen vochtproblemen in de kruipruimte. De kosten van vloerisolatie kunnen soms een flinke investering zijn. Je zou er in plaats daarvan ook voor kunnen kiezen om een tapijt neer te leggen in je woning. Op die manier houd je minder vloeroppervlak over en blokkeer je de kou als het ware. Ook is een tapijt comfortabel aan je voeten in de winter.

Vervang je kozijnen
Kozijnen spelen een belangrijke rol in de isolatie van je huis. Slecht geïsoleerde kozijnen kunnen zorgen voor warmteverlies en tocht in huis. Je kunt je kozijnen vervangen voor goede nieuwe kozijnen om de isolatie van je huis aanzienlijk te verbeteren. Moderne kozijnen zijn vaak voorzien van dubbelglas en isolerend materiaal, waardoor ze zorgen voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Het vervangen van kozijnen is een investering die zichzelf snel terugverdient door de besparing op energiekosten. Hierdoor zul je minder tocht ervaren in huis en het ziet er bovendien verzorgd uit.

Ga de kou tegen met tochtstrips
Tocht is een van de grootste boosdoeners als het gaat om warmteverlies in huis. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Je kunt namelijk tochtstrips plaatsen bij alle kieren in huis. Dit gaat dus om de ramen en deuren. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft en dat er geen koude lucht naar binnen komt. Tochtstrips zijn eenvoudig te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Door tochtstrips te plaatsen, kun je de isolatie van je huis verbeteren en zo besparen op je energierekening.

Breng dakisolatie aan
Een groot deel van de warmte in huis gaat verloren via het dak. Je kunt dit voorkomen door het dak goed te isoleren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft en dat er minder energie verloren gaat. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Zo kun je bijvoorbeeld isolatiemateriaal aanbrengen tussen de dakpannen en het dakbeschot. Je kunt ook isolatieplaten onder het dak plaatsen. Dit is de beste optie voor platte daken. Dit dicht namelijk alle kieren en naden. De keuze voor verschillend isolatiemateriaal hangt vooral af van je budget. Bij een schuin dak zou je er ook voor kunnen kiezen om het dak van binnenuit te isoleren. Het is belangrijk om je dak goed te isoleren. Op die manier zorg je voor minder warmteverlies en kun je flink besparen op je energierekening.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage