Home Ondernemend De meest populaire trainingen om te volgen

De meest populaire trainingen om te volgen

0
De meest populaire trainingen om te volgen
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Het volgen van trainingen en cursussen is helemaal in tegenwoordig. We zijn hier eigenlijk mee begonnen tijdens de coronapandemie. Velen moesten vanuit huis werken en dit zorgde voor de nodige veranderingen in het dagelijks leven. In deze periode is een trend op het gebied van ontwikkeling ontstaan. Deze trend zet zich voort. We willen blijven leren, blijven groeien en blijven ontwikkelen. Er zijn tal van mooie trainingen om te volgen. Wij geven je graag inzicht in een aantal populaire trainingen om te volgen.

IT-trainingen voor digitale vaardigheden
In deze tijd hebben we eigenlijk allemaal digitale vaardigheden nodig, al is het alleen maar de basis. Er zijn tal van IT-trainingen die zich richten op de ontwikkeling van diverse digitale vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan data-analyse, cybersecurity en programmeren. Natuurlijk kunnen we ook onderscheid maken tussen de trainingen voor bedrijven en die voor particulieren. Juist in deze tijd is het heel belangrijk om in elk geval de basis van IT te kennen.

Coachend leidinggeven voor de ‘bazen’ van nu
De manier waarop we leidinggeven is de laatste jaren ook veranderd. Voorheen waren veel leidinggevenden echte ‘bazen’ die met de handen in de zakken rondliepen om over een ieders schouder mee te kijken en kritiek te leveren. Deze tijd is gelukkig voorbij. Steeds vaker is de leidinggevende iemand die ‘één van ons’ is. Gelijkheid staat centraal en de leidinggevende is er vooral om te coachen, te inspireren, aan te moedigen en te motiveren. De training Coachend Leidinggeven is dan ook zeker populair in de ze tijd, zowel onder professionals als particulieren.

Communicatietrainingen voor effectief communiceren
We communiceren tegenwoordig heel anders dan voorheen. In vroegere tijden spraken we elkaar gewoon persoonlijk aan of pleegden we even een belletje. Tegenwoordig hebben we veel meer mogelijkheden. We vergaderen online, we chatten in WhatsApp en we sturen korte mailtjes om even snel iets door te geven. We communiceren vooral vaker zonder elkaar te zien of daadwerkelijk te horen. We moeten onze manier van communiceren hierop aanpassen om elkaar goed te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat de trainingen op het gebied van communicatie momenteel erg in trek zijn.

Mindfulness en stressbeheersing
Andere trainingen die erg populair zijn, zijn de trainingen op het gebied van mindfulness en stressmanagement. Meerdere factoren zorgen ervoor dat we relatief veel stress en druk ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de sociale druk van social media of aan de hogere werkdruk door de personeelstekorten in vrijwel alle sectoren. Er wordt meer van ons verwacht en we zetten ook onszelf makkelijker onder druk. Door de toename van thuiswerken, of gedeeltelijk vanuit huis werken, zijn velen ook de balans tussen werk en privé een beetje kwijtgeraakt. Alles bij elkaar gerekend ervaren we gewoon meer stressgevoelens dan voorheen, waardoor we graag eens deelnemen aan een training mindfulness of stressmanagement. Dergelijke trainingen worden tegenwoordig ook binnen bedrijven gegeven, bijvoorbeeld met als doel om burn-out klachten bij medewerkers te voorkomen.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage