Home Ondernemend Kun je de kosten van een uitvaart zelf betalen?

Kun je de kosten van een uitvaart zelf betalen?

0
Kun je de kosten van een uitvaart zelf betalen?
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Heb jij enig idee van wat een uitvaart ongeveer gaat kosten? Een groot deel van de Nederlandse bevolking onderschat deze kosten. Dat kan voor problemen zorgen, want mocht iemand in je nabije omgeving komen te overlijden, of wanneer je zelf je laatste adem uitblaast, kan dit financiële problemen opleveren. Zelfs een eenvoudige uitvaart kost al snel duizenden euro’s. Wil je voorkomen dat jij of je nabestaanden voor deze kosten moeten opdraaien, dan kun je een uitvaartverzekering afsluiten. In dit artikel laten we je zien hoe je dat kunt doen en waar je op moet letten wanneer je je polis vandaag nog wilt gaan regelen.

De kosten van een uitvaart zijn vandaag de dag niet mals
Op welke kosten moet je rekenen wanneer je een uitvaart moet regelen? Ten eerste moet de overledene worden opgebaard in een kist. Dit kost al snel duizend euro. Ook wanneer je voor een goedkopere variant gaat, ben je nog altijd vele honderden euro’s kwijt. Vervolgens moet je vervoer van en naar de afscheidslocatie regelen. Deze locatie moet gehuurd worden, er moeten uitnodigingen voor de uitvaart gemaakt worden en vaak wordt er na afloop nog koffie geschonken. Ook de crematie of de begrafenis zelf moet betaald worden en deze kosten zijn hoog. Word je begraven, dan moet je een graf kopen waar je een steen op kunt plaatsen. Dit alles kost duizenden euro’s en als je dat geld niet achter de hand hebt, kan dat problemen opleveren. Vandaar dat we het verzekeren van je uitvaart aanraden.

Wat mag je van een uitvaartverzekering verwachten?
Als je een verzekering afsluit om de kosten van je uitvaart te dekken, voorkom je niet alleen dat je nabestaanden financiële problemen in hun maag gesplitst krijgen, ook neem je hen veel werk uit handen. Met de verzekering kunnen ze namelijk een uitvaartverzorger in de arm nemen die de gehele uitvaart voor hen kan organiseren. Dit is wat je nodig hebt, want na een overlijden, en zeker wanneer dit plotseling is gebeurd, komt er veel op je bord. De kans is groot dat je nabestaanden zo van slag zijn dat ze niet in staat zijn om een uitvaart te regelen. Fouten worden dan snel gemaakt en dat kan hen duur komen te staan. Vandaar dat een uitvaartverzekering verstandig is. Je betaalt dan een klein bedrag per maand en in ruil daarvoor wordt de uitvaart geregeld. Ook is er na afloop aandacht voor de nabestaanden. Zij moeten hun leven weer oppakken en als dat niet gaat, is er hulp voor hen beschikbaar.

Een geschikte verzekering vinden die goed bij je past
Wil je graag een verzekering afsluiten, dan kun je online veel opties vinden. Het is belangrijk dat je een idee hebt van wat je wilt. Wil je een gangbare uitvaart, of wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Wil je gecremeerd of begraven worden. Vervolgens kun je de kosten uitvaartverzekering vergelijken zodat je kunt zien waar je de beste dekking aangeboden krijgt. We adviseren je daarom ook om niet alleen maar te kijken naar waar de premie het laagst is, maar waar je het beste pakket kunt vinden om je nabestaanden mee te helpen. Vind je het lastig om te kiezen wat je nodig hebt, dan kun je bij iedere verzekeraar een afspraak inplannen met een adviseur. Deze kan je laten zien wat zoal de mogelijkheden zijn, zodat je uiteindelijk tot een verzekering op maat komt. Weet je al wat je wilt? Dan kun je je polis gelijk zelf afsluiten. Kijk gelijk even op de site van je verzekeraar voor meer info.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage