Informatie over Kerk en Duurzaamheid voor beheerders geloofsgebouwen Noord Veluwe

Donderdagavond 14 november vindt de informatieavond ‘Kerk & Duurzaamheid’ plaats in de Kruiskerk in Wezep. Tijdens deze avond vertelt de beheerder van de Kruiskerk over het ontvangen energieadvies en de genomen maatregelen. Ook onderwerpen zoals pioniersplekken en Fairtrade Kerk komen aan bod. Daarnaast kunnen vertegenwoordigers van geloofsgebouwen op deze avond vragen stellen over verduurzaming van hun eigen gebouw. De avond wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Oldebroek en Elburg in samenwerking met de Kruiskerk en Veluwe Duurzaam.

Kruiskerk Wezep als voorbeeld
Dat de avond voor de tweede keer plaatsvindt in de Kruiskerk heeft een mooie aanleiding. In 2017 is door twee onafhankelijke energieadviseurs, Gerald Groeneveld uit Wezep en Dick Tolsma uit Franeker, een energieadvies opgesteld hoe de kerk het beste verduurzaamd zou kunnen worden.
Het energieadvies is mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek met als doel dat ook andere besturen van geloofsgebouwen hier hun voordeel mee kunnen. Zo kunnen zij ook een goed plan van aanpak maken voor hun eigen gebouw.

Renovatie, hapjes en fairtrade
Tijdens de avond op 14 november geeft de Kruiskerk een kijkje in de keuken hoe hier invulling aan is gegeven. Wat is heeft gedaan om het gebouw te verduurzamen waarmee het ook toekomstbestendig is gemaakt. Er is een gevarieerd programma. Naast uitleg over de renovatie vertelt Kookdominee Han Wilmink over de pioniersplek ‘Maal en verhaal’.  Harry Klein Obbink van de Ichthuskerk in Voorthuizen geeft een presentatie over wat zij hebben gedaan om een groene kerk te worden met de titel ‘Fairtrade Kerk’. Ook is er tijd om vragen te stellen en kennis uit te wisselen.

Jaarlijks vinden er Kerk & Duurzaamheid bijeenkomsten plaats met als doel om besturen van geloofsgebouwen op weg te helpen om hun gebouw en kerkbeheer te verduurzamen. Bestuurders, gebouwbeheerders, kerkrentmeesters en andere personen die betrokken zijn bij het beheer van geloofsgemeenschappen uit de regio Noord Veluwe zijn van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn op 14 november. De bijeenkomst is in de Kruiskerk Wezep, Kerkweg 6, 8091 GA Wezep en begint om 19:30 en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Aanmelden via www.veluweduurzaam.nl/advies/geloofsgebouwen of neem contact op met Dian Schutte via 0525-701015.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in