Hattemse politici lossen kerkelijke vrijwilligers af

Week in week uit staan leden van alle Hattemse kerken klaar om belangeloos te koken voor stadsgenoten die behoefte hebben een maaltijd, ontmoeting en eens iemand spreken in een gezellige sfeer. Elke donderdagavond serveren zij op kosten van de gezamenlijke Hattemse kerken een maaltijd voor ieder die behoefte heeft aan wat gezelligheid.
Wekelijks een maaltijd, veertien jaar lang
De vrijwilligers die al zo’n veertien jaar actief zijn worden af en toe afgelost door andere Hattemers. Met name gemeenteraadsleden en bestuurders willen nog wel eens in de pannen roeren om zo voeling te houden met deze bijdrage van Hattemse kerkleden aan de lokale samenleving.
‘Met liefde bereid’
Afgelopen donderdag was het een kookploeg van HattemCentraal die in het gebouw van Vrije Baptistengemeente Bethel de knoppen van het fornuis en de gasten bediende. Zij kokkerelden, aldus een van de koks, een ‘met liefde bereid’ driegangenmenu. Dit bestond uit soep met stokbrood vooraf en macaroni met gehaktballetjes als hoofdgerecht. De laatste gaatjes konden worden gevuld met yoghurt-kwark, vers fruit en een dot slagroom.
Politieke belangstelling
Ook tijdens de koffie bleef de sfeer geanimeerd en voerden de gasten gezellig het gesprek onder genot van een kop koffie. De aanwezige raads- en commissieleden waren ondertussen in de weer met afwaskwast en droogdoek, maar merkten wel op dat de deelnemers aan de maaltijd de Hattemse politiek met belangstelling volgen via RTV Hattem.
Aanschuiven?
Wie behoefte heeft aan af en toe gezelligheid en een maaltijd is iedere donderdagavond welkom bij het Maaltijdproject Hattem (MPH). Meer informatie is te vinden op de website van MPH.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in