Herbouw ijsbaangebouw in Assenrade begonnen

Bij de ijsbaan / skeelerbaan in het landschapspark Assenrade zijn de werkzaamheden begonnen voor de bouw van het ijsbaangebouw. De vloer van dit nieuwe verenigingsgebouw zal uit één stuk bestaan. In de loop van de volgende week wordt de bewapening aangebracht, waarna de betonvloer gestort kan worden.

Herbouw
Op de vloerplaat wordt het oude verenigingsgebouw herbouwd. Wel zijn er enkele aanpassingen waardoor het aantal vierkante meters groter wordt. Zo wordt de schuine voorpui recht en worden de weerzijdes van het gebouw elk 2 meter langer.

Vrijwilligers
Het oude gebouw is inmiddels aan de binnenzijde volledig ontmanteld. Dit is gedaan door een bouwploeg die bestaat uit vrijwilligers onder leiding van Evert van Olst. De aannemer zal de rest demonteren en de enorme spanten die de ronde dakconstructie dragen verplaatsen.

Tijdelijke unit
Evert van Olst vertelt dat het herbouwde gebouw nog niet voor het nieuwe schaatsseizoen gereed is. ‘De herbouw gebeurt ook door vrijwilligers en dat kost tijd. Wel komt er volgende week een tijdelijke unit van 3 bij 10 meter. Hierdoor heeft de bouwploeg onderdak en hebben we toch een accommodatie tijdens het schaatsseizoen. En het is het onderkomen van de nieuw op te richten skeerlervereniging.’

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in