PbH roept gemeenteraad op geen voorbehoud te maken bij stemming over RES 1.0

Energieco├Âperatie Powered by Hattem (PbH) heeft een openbrief aan de gemeenteraad van Hattem gestuurd. Hierin doet PbH een oproep aan de raad om geen voorbehoud te maken bij de stemming over de plannen van RES 1.0 waarover de raad vanavond vergadert.

PbH schrijft ondermeer: “Maandag 31 mei wordt een eerste grote stap gezet, de goedkeuring van RES 1.0 door onze gemeenteraad. De eerste stap in een traject van 30 jaar. Vele stappen gaan volgen tot een klimaat neutrale samenleving in 2050. Het is zo jammer, dat er nu al plannen en onderzoek locaties worden weggestreept en uitgesloten. Dat kunnen we ons gewoon niet permitteren.”

Verder geeft PbH aan dat een groot aantal belanghebbenden, waaronder PbH, maar veel te weinig burgers, plannen hebben gemaakt voor de Noord Veluwe. Vereniging Langschap en Milieu (VLMH) is juist van mening dat onvoldoende organisaties zijn gehoord. Zie daarvoor het bericht Organisaties verbaasd: wie zegt dat wij betrokken zijn bij RES? op onze website.

PbH is dan mening dat eerst alle potentieel van zon op dak moet worden benut. Daar is de organisatie nu al druk mee, maar dit is onvoldoende om ons energieverbruik op te zetten naar duurzaam, aldus PbH.
PbH roep de gemeenteraad op verantwoordelijkheid te nemen en vooral te kijken naar wat wel kan.

Lees hier de brief van PbH: Open brief aan gemeenteraad van Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in