Rogier van der Meer verder als indoor coach bij HMHC

Rogier van der Meer blijft komend seizoen nauw betrokken bij het tophockey van de Hattemse Hockeyclub. De huidige hoofdcoach van Heren 1 zal niet meer op het veld actief zijn, maar gaat wel verder als coach in de zaal.

Bovendien zal hij de tophockeycommissie van de club versterken. Hierin zijn ook Tijl Simons, Fokke-Jan Middendorp en Xander Meijer actief.

Stapje terug
Van der Meer heeft de ploeg twee en een half seizoen begeleid. In eerste instantie vanuit de commissie tophockey, later, sinds de promotie naar de overgangsklasse, als coach. Van der Meer: “Het is een pijnlijke beslissing aangezien het genieten is om met een spelersgroep op Hattem te mogen werken. Talent blijft doorstromen door het ‘pielen’ principe vanuit de jeugdopleiding. Een drietal nieuwe talenten kloppen al aan de deur bij het eerste. Die leergierige ogen van Jasper Baas, Jonas Simons en IJsbrand Meijer, daar doe je het voor als coach. Desalniettemin kies ik op dit moment voor mijn gezin en bedrijf, en doe ik dus een stapje terug in hockeyuren.”

Ambitie
De twee veldseizoenen in de overgangsklasse staan in schril contrast met elkaar. Net in de overgangsklasse werden de play-offs nipt gemist, ondanks het vertrek van Hattemer Karst Timmer. Die koos voor hoofdklasser HGC van voormalig bondscoach Paul van Ass. Hattem werd afgelopen seizoen derde en maakte een nieuw plan om dit seizoen wederom een gooi te doen richting de bovenste plekken van de competitie. Ondanks dat ook jong Oranje International Floris Middendorp vertrok naar Amsterdam, bleef van der Meer positief.

Vervolg competitie
Belangrijke oud-spelers keerde terug op de Hazenakker, onder andere Lucas Middendorp en Xander Timmer (inderdaad, neefje en broer van… Op dit moment staat de Hattemse ploeg op een tiende plek van de ranglijst en wordt er gewacht op wat er gaat gebeuren met het tweede deel van de veldcompetitie. Ondertussen wordt er van de spelersgroep gevraagd om mentaal en lichamelijk fit te zijn mocht de competitie worden hervat.

‘Kunstje herhalen’
In de zaal zorgde Van der Meer en zijn ploeg voor een stukje historie dit jaar. Na een zinderende districtsfinale tegen Nijmegen (6-5 winst voor Hattem) werd er rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. “Een prestatie van formaat van de ploeg. Samen met oud teamgenoot Fokke-Jan Middendorp hebben we voor een nieuwe aanpak gekozen, die goed heeft gewerkt. Nog duidelijkere afspraken, veel oefenwedstrijden spelen en een hoop lol maken. Dat we aankomend zaalseizoen weer in de hoofdklasse gaan spelen stimuleert mij en Fokke om het kunstje uit 1990 nogmaals te herhalen.”

Passie blijft
Natuurlijk is Van der Meer, zelf ex- Hattem heren 1 speler, blij dat hij een bijdrage heeft kunnen en kan leveren aan de ontwikkeling van al de talenten van het kleine clubje. “Ik blijf graag betrokken bij de club, maar ga nu wat meer hockey kijken bij mijn kinderen die beide bij Hattem spelen. De passie voor het coachen zal altijd blijven, dus ik sluit niet uit dat ik nog een keer terugkeer als coach bij Hattem.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in