Nieuwe website voor CollectieGelderland

In een bomvolle zaal bij Erfgoed Gelderland in Arnhem is zaterdag de nieuwe website van CollectieGelderland gelanceerd. Met deze vernieuwde website is een mijlpaal bereikt en is dit platform een toekomstbestendige schatkamer van Gelderse erfgoedobjecten geworden.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd er teruggeblikt op de geschiedenis van CollectieGelderland en voorlopers en vooruitgekeken naar verdere ontwikkelingen. Met een klap op de rode knop lanceerden Liesbet Hoek, Programmamanager Cultuur & Erfgoed bij de provincie Gelderland en Marc Wingens, directeur Erfgoed Gelderland, officieel de website www.collectiegelderland.nl

Met een interactieve quiz werden de aanwezigen uitgedaagd verbinding te leggen tussen erfgoedobjecten en het Verhaal van Gelderland. De dag werd afgesloten met een borrel, waarbij tevens afscheid werd genomen een van de grondleggers van CollectieGelderland, Arno Stam, die met pensioen gaat.

Digitaal erfgoed
Sinds begin deze eeuw toont Erfgoed Gelderland via CollectieGelderland de digitale collectie van Gelderse erfgoedorganisaties. In eerste instantie als online etalage, maar na de vernieuwing is het een toekomstbestendige schatkamer, niet alleen voor de presentatie van objecten maar ook voor veilige, digitale opslagmogelijkheden en collectieregistratie. Dit laatste biedt zeker ook voor kleine partijen de mogelijkheid aansluiting te vinden bij innovatieve manieren om digitaal erfgoed houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.

Verder bouwen
Erfgoed Gelderland blijft verder bouwen en hoopt dit te kunnen blijven doen in de samenwerkingsverbanden zoals die nu zijn gesmeed: met de provincie Gelderland, het Netwerk Digitaal Erfgoed en leveranciers Picturae en Driebit die constructief aan CollectieGelderland hebben gebouwd. Maar bovenal met de leden van de coöperatie: de hoeders en uitdragers van het Gelderse erfgoed. Ook digitaal.

CollectieGelderland heeft meer dan vijftig partners: musea, archieven en historische verenigingen, die tezamen een half miljoen objecten op het platform tonen. CollectieGelderland is een project van Erfgoed Gelderland en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in