Afscheid van zes raadsleden

Tijdens een buitengewone openbare raadsvergadering van de gemeente Hattem is dinsdag afscheid genomen van zes raadsleden. Zij keren niet terug in de nieuwe gemeenteraad die vandaag, woensdag 30 maart, wordt geïnstalleerd. Tekst gaat verder na de video!

CDA
Helaas waren Martin van Duinen en Judith van Duinen niet aanwezig vanwege ziekte. Toch sprak Henberto Remmerts, voorzitter CDA Hattem, tot hen en konden zij dit volgen via radio of tv. Hij memoreerde bij Martin zijn lange staat van dienst. Hoewel Martin van Duinen afscheid neemt van de politiek, is hij als vorm van waardering toch op de kieslijst geplaatst. Bij Judith van Duinen gaf Henberto aan dat het wel heel jammer was dat zij als vertegenwoordiger van de jongeren in Hattem niet meer terugkeert in de raad als gevolg van de, voor het CDA, teleurstellende verkiezingsuitslag.
Voor Harry Kremer waren er ook waarderende woorden en refereerde Remmerts aan het aandeel dat Harry had aan het partijcongres van de landelijke CDA waar een voorstel vanuit Hattem over vliegveld Lelystad op de agenda is geplaatst ter stemming.

D66
Erik Kort werd toegesproken voor de regionale voorzitter van D66 die zijn dossierkennis roemde. Kort las alle stukken, ook als deze niet tot zijn taakgebied behoorde. Gelukkig blijft Erik Kort beschikbaar als commissielid om de eenmansfractie van D66 te steunen.

ChristenUnie
Henk Schreuders, voorzitter van de ChristenUnie Hattem, memoreerde in zijn afscheidswoord voor Hans Havinga zijn humor en liefde voor de fiets. Dit is terug te vinden in de programma van de CU en Hans fietst heel wat af, bijvoorbeeld om boodschappen te bezorgen voor de lokale middenstand.

PvdA
Tonny Keizer sprak vertrekkend PvdA’er Gerrit van Keulen toe. Gerrit is halverwege de raadsperiode benoemd en Tonny gaf dan ook aan dat Gerrit trouw is, voor het algemeen belang gaat en dat je altijd een beroep op hem mag doen.

Interview burgemeester
Voordat de aanwezige raadsleden zelf hun afscheidswoord konden uitspreken, kregen zij elk van burgemeester Marleen Sanderse twee vragen in relatie met hun termijn in de raad. Daarna konden de vertrekkende raadsleden elk hun afscheidsspeech houden.

Tot slot kregen de raadsleden die afscheid namen elk een mooi boeket bloemen. En voor alle raadsleden was er een 3D-print van De Dijkpoort als herinnering aan deze raadsperiode.

Vanavond komt de nieuwe gemeenteraad voor het eerst bij elkaar in vergadering en worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Deze vergadering begint om 20.00 uur en wordt live uitgezonden via radio en tv.

Klik hier voor de frequenties van RTV Hattem.

Luister live Radio Kijk live TV

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in