Daling nieuwe besmettingen in Gelderland, Hattem stijgt weer

Het RIVM telde in Gelderland 945 nieuwe coronagevallen. Gisteren werden nog 1.196 nieuwe besmettingen gemeld. Daarnaast wordt melding gemaakt van 8 nieuwe ziekenhuisopnames. In Hattem werden er -na een piek van vorige week- gisteren 7 besmettingen geteld.

Hattem
Op 2e Kerstdag kwamen er in Hattem nog 13 nieuwe besmettingen bij, het hoogste aantal dit jaar. (106,5 per 100.000 inwoners) Het RIVM meldt nu 7 nieuwe coronagevallen, 4 meer dan gisteren. (57,3 per 100.000 inwoners) Hanzeheerd de Bongerd laat weten dat er momenteel elf bewoners besmet zijn met corona. Zij zijn opgenomen op de twee COVID-afdelingen in De Bongerd. In de zorgwoningen is alles rustig.

Coronadoden in Gelderland
Onze provincie telde het afgelopen etmaal 33 nieuwe doden door corona. Dat zijn er flink meer dan gisteren, toen er vijf doden werden gemeld. Alleen al in Apeldoorn kwamen er in 24 uur liefst 13 coronadoden bij, het hoogste aantal van het land.  Het is nog onduidelijk waar die stijging vandaan komt. Bij de vorige piek van 39 doden in november ging het om een achterstallige registratie bij de GGD Gelderland-Zuid.

Landelijk
Het aantal meldingen over nieuwe coronabesmettingen in Nederland is nagenoeg stabiel. Er werden 7.561 nieuwe gevallen doorgegeven aan het RIVM. Er zijn 171 nieuwe doden gemeld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in