Speel mee met de speciale VVN-verkeersquiz voor Hattem

Als inwoner van Hattem ben je elke dag verkeersdeelnemer. Je rijdt de vertrouwde route naar het werk, je brengt de kinderen op de fiets naar school of wandelt naar de supermarkt.

Je kent de lokale verkeerssituaties en weet waar je extra op moet letten. Toch krijgt Veilig Verkeer Nederland meldingen van Hattemers over onveilige situaties. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijken we de regels niet (meer) helemaal te kennen. Dan dénken we het wel te weten, maar klopt dat ook?

Hattemse verkeerssituaties
Om jouw kennis te vergroten en de regels weer wat op te frissen heeft Veilig Verkeer Nederland VN in opdracht van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Oost-Nederland een verkeersquiz speciaal voor Hattem gemaakt. Met lokale en herkenbare situaties.

Verbeteren lokale verkeersveiligheid
Wethouder Auke Schipper: “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid. De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor een goede inrichting. We moeten daarnaast werken aan bewustwording. We hebben als gemeente daarvoor diverse educatieve instrumenten, zoals deze digitale VVN-quiz”.

Jouw kennis..
Want waarom is het gevaarlijk bij de kruising Apeldoornseweg richting de sportvoorzieningen? Test jouw kennis met de verkeersquiz!

Start hier de verkeersquiz

of ga naar verkeersquiz-hattem.vvn.nl

2 REACTIES

  1. Vraag 3. Mijn inziens is dat een voetganger voorrang heeft op een zebrapad , het groene licht voor het auto verkeer kan stuk zijn.

  2. En wat zal dit veranderen aan de situatie van te snel rijdende auto’s door onder andere de Rietkamp. Misschien een idee om er echt wat aan te doen ipv vragen beantwoorden

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in