Prachtige nieuwe wegen en toch…

Het fietspad Roseboomspoor kruist de Hessenweg op een wel heel bijzondere manier. Aan de ene zijde van de Hessenweg zitten haaientanden in het wegdek van het fietspad, maar aan de andere kant van het fietspad ontbreken deze. De vraag is nu hoe de voorrang op dit punt is geregeld? De Hessenweg is nu een 30-km-zone en dat betekent dat verkeer van rechts voorrang heeft. Of is deze kruising een uitzondering hierop?

Hoofdroute
De hoofdroute door Hattem (Hessenweg – Vechtstraat – Burg. Bijleveldsingel) is nu ingericht als 30-km-zone. Door deze inrichting heeft rechts dus voorrang. Het is daarom belangrijk dat verkeersdeelnemers op de hoofdroute zeker niet harder dan 30 km rijden. Hoewel hierbij een periode van gewenning hoort, lijkt het erop dat veel automobilisten de nieuwe wegen zien als een uitnodiging om veel sneller te rijden.

Er zijn al veel klachten over te hard rijden op de Burg. Bijleveldsingel / Vechtstraat, maar omwonenden van de Hessenweg klagen nu ook dat er te hard gereden wordt. De nieuwe weg ligt er prachtig en strak bij en is een mooie entree voor Hattem. Maar deze strakke nieuwe weg nodigt ook uit tot te hard rijden ervaren omwonenden.

Bijzonder gebruik fietspad
Het mooie, nieuwe Roseboomspoor inspireert automobilisten ook tot bijzonder rijgedrag. Diverse Hattemers hebben laten weten dat er automobilisten zijn die het nieuwe fietspad als rijbaan gebruiken om van de Hessenweg naar de Eierdijk te rijden. Fietsers hebben al een uitwijkmanoeuvre moeten maken naar het voetpad om een auto te ontwijken.

Wellicht dat dit laatste een gevolg was van de afsluiting van de Hessenweg. Maar deze is nu open. Het is nu de vraag of verkeersgebruikers hun rijgedrag aanpassen of dat er toch aanvullende maatregelen nodig zijn?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in