Hattemse leraren hebben meeste leerlingen in Gelderland

Volgens de meest recente data geeft een Nederlandse basisschoolleraar les aan gemiddeld 18,1 leerlingen. In Gelderland ligt dit gemiddelde iets lager, op 18 leerlingen per docent. Leraren in Hattem hebben het het drukst en hebben gemiddeld 20,8 basisschoolleerlingen in de les. Ook in de gemeenten Rozendaal (20,7 leerlingen) en Nunspeet (20,5) hebben leraren gemiddeld veel kinderen onder hun hoede. Docenten in de gemeente Druten geven aan de minste aantal kinderen les: gemiddeld 14,3.

Deze cijfers blijken uit onderzoek van Laudius Thuisstudies  naar de leerling-leraarratio op basis van de meest recente cijfers van DUO.

De verhouding tussen het aantal leerlingen per leraar wordt ook wel de leerling-leraarratio genoemd. In 2019 ligt deze ratio voor het basisschoolonderwijs gemiddeld op 18,1 leerlingen per docent. Dit is een stijging van gemiddeld 3,1 procent ten opzichte van tien jaar eerder, maar ook een daling van 3,2 procent in vergelijking met vijf jaar geleden.
Ten opzichte van 2009 is het leerling-leraarratio van de basisschooldocenten in Hattem in 2019 met 1,9 leerling toegenomen.

Klik hier voor de uitgebreide resultaten van het onderzoek leerling-leraarratio van Laudius Thuisstudies te bekijken

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in