Fraterhuis Academie presenteert: Afghanistan door Hans Luiten

Op zaterdag 2 april vindt de Fraterhuis Academie ‘Begrijp jij Afghanistan nog?’ plaats. In deze lezing van 11.00 tot 13.00 uur neemt historicus en huisdocent Hans Luiten ons aan de hand van beeldfragmenten mee door de duizelingwekkende geschiedenis van het verscheurde land Afghanistan.

Met het vertrek van de Amerikanen komt er een einde aan de zoveelste bezetting van Afghanistan. Waarom is dit land zo moeilijk te hervormen? Kunnen we eigenlijk wel spreken van één land, of is het eerder een verzameling van verdeelde stammen? In deze lezing neemt historicus en huisdocent Hans Luiten je aan de hand van beeldfragmenten mee door de geschiedenis van Afghanistan.

Ammehoela!
Een verhaal over reusachtige Boeddhabeelden, de Sovjet-invasie, Oezbeken, het graf van Ali, Osama bin Laden, prachtige architectuur, de nasleep van 9/11 en de aftocht van de westerse troepen. En waar komt de Nederlandse uitdrukking ‘Ammehoela!’ eigenlijk vandaan? Kortom: de duizelingwekkende geschiedenis van dit verscheurde land wordt in dit college helder op een rij gezet.

Prijzen & zo
Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00.
De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop via filmtheaterfraterhuis.nl of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

  • De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in de filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn.
Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in