Fraterhuis Talks in Zwolle

Filmtheater Fraterhuis in Zwolle presenteert vanaf oktober 2022 de Fraterhuis Talks. Korte lezingen over maatschappelijke thema’s in de cinema en beeldcultuur door wisselende gastsprekers.
De Fraterhuis Talks vinden iedere eerste woensdagavond van de maand plaats van 20.00 tot 21.15 uur in het Fraterhuis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te borrelen en praten. De entree van 5 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis.

Coming of age in cinema
De eerste Fraterhuis Talk op woensdag 5 oktober staat in het teken van coming of age en vindt plaats samen met het filmtijdschrift Humbug Magazine. Schrijver en cultuurjournalist Robin Kramer vertelt over dertig als het nieuwe twintig in contemporaine cinema, hoe moderne films ons leren vrede te sluiten met ons uitstelgedrag.

Dertig is het nieuwe twintig. The Worst Person in the World en Licorice Pizza, twee recente generatieschets in film, laten zien hoe we anders na moeten gaan denken over wat het betekent volwassen te zijn. Robin Kramer (1990) is schrijver en cultuurjournalist. Hij publiceerde korte verhalen, besprekingen en essays in verschillende literaire en culturele tijdschriften. Over film schrijft hij o.a. voor Humbug Magazine.

Fraterhuis Academie
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. De activiteiten worden doorgaans gegeven in het Filmtheater Fraterhuis, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K-filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

https://www.filmtheaterfraterhuis.nl/

Robin Kramer

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in