Internationale Vrouwendag bij het Fraterhuis

Morgen, 8 maart 2023, is het Internationale Vrouwendag. Filmtheater Fraterhuis vertoont in het kader daarvan op deze dag om 19.30 de actuele bekroonde film Tár. Cate Blanchett speelt hierin de geniale en onnavolgbare dirigent Lydia Tár, die als eerste vrouw ooit aan het hoofd van een groot Duits orkest komt te staan met alle stribbelingen die daar bij komen kijken.

Aandacht voor Internationale Vrouwendag
Directeur van het Fraterhuis Henriëtte Boerhof vertelt: “Al sinds onze oprichting in 1979 besteden we aandacht aan de Internationale Vrouwendag, een klassiek thema voor een filmhuis. Maar dit jaar is het grote aanbod actuele kwaliteitsfilms echter zeer opvallend. De urgentie van deze thematiek, ook voor jonge vrouwen, komt nu volop én in zoveel meer facetten dan vroeger in beeld op het grote witte doek.”.

Het plot
Lydia Tár is de wereldberoemde dirigent van een hoog aangeschreven orkest. Ze staat als eerste vrouw ooit aan het hoofd van een groot Duits orkest. Een briljante en snedige vrouw, die volledig vergroeid is met haar plaats aan de top. Veeleisend voor zichzelf, soms een tiran voor haar assistenten, sponsoren en orkestleden. Iedereen dweept met haar, deels ook uit angst. Tár legt de laatste hand aan de symfonie die haar magnum opus kan betekenen. Haar charmante zesjarige adoptiedochter Petra speelt hierbij een cruciale rol. Wanneer er tegen Lydia samengespannen wordt, is Petra een grote steun voor haar worstelende moeder. Tar is een fascinerende film, die ontleedt hoe alledaags machtsmisbruik zich uit op de werkvloer en licht werpt op wat het betekent om vrouw te zijn in de wereld van de kunsten.

Praktische informatie
De film draait om 19.30 in het Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. De ingang van het Fraterhuis is aan de Blijmarkt in Zwolle. Meer informatie is te vinden op filmtheaterfraterhuis.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in