Corona slaat ook toe in Gelderland, maar niet in Hattem en Lochem

Het coronavirus grijpt weer sneller om zich heen. In de regio Gelderland-Zuid nam het aantal coronagevallen in de afgelopen week zelfs toe met 82 procent, laten cijfers van het RIVM zien. Ook in de Biblebelt en in Zevenaar woekert het virus. De gemeenten Lochem en Hattem tellen juist opvallend weinig besmettingen.

Afgelopen week werden er in Gelderland-Zuid 1.688 positieve test geregistreerd, tegenover 928 de week daarvoor. Ook gekeken naar het aantal inwoners waren er in Gelderland-Zuid de afgelopen week veel positieve testuitslagen, 299 per 100.000 inwoners.

Dat geldt ook voor Gelderland-Midden met 296 positieve tests per 100.00 inwoners. Alleen in de veiligheidsregio’s Zuid-Holland-Zuid, Limburg-Noord en IJsselland lag dat aantal de afgelopen zeven dagen hoger.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM landelijk 38.733 nieuwe positieve tests. Dat is het hoogste weekcijfer sinds half juli en een stijging van 50 procent ten opzichte van een week eerder.

Hattem en Lochem positieve uitzonderingen
Van alle Gelderse gemeenten lag het aantal besmettingen in Hattem en Lochem in de afgelopen week relatief gezien het laagst.

Biblebelt én Zevenaar
In de gemeente Neder-Betuwe lag dit relatieve aantal besmettingen met 1085 per 100.000 inwoners het hoogst. Gevolgd door Barneveld, Zevenaar en Nunspeet. Het zijn de vier Gelderse gemeenten die deze week donkerrood kleuren op de besmettingskaart. Waarbij Zevenaar opvalt omdat die gemeente niet tot de Biblebelt hoort.

Coronaprik
De snelle stijging van het aantal nieuwe coronagevallen leidt nog niet tot een run op de coronaprik. Iets meer dan 86.000 mensen hebben zich vorige week laten vaccineren tegen het coronavirus, het laagste aantal sinds januari, toen de vaccinatiecampagne nog op stoom moest komen. Van alle Nederlanders van 12 jaar en ouder is 81,7 procent volledig gevaccineerd. Vorige week was dit 81,4 procent.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in