Hattemse minima ontvangen mondkapje

Alle Hattemers met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum komen in aanmerking voor een gratis mondkapje.

Inwoners die tot deze groep behoren en bekend zijn bij de gemeente -bijvoorbeeld omdat ze gebruik maken van een minimaregeling van de gemeente- krijgen er eind deze of begin volgende week een thuis gestuurd.

Hattemers met een kleine(re) portemonnee die niet bekend zijn bij de gemeente, kunnen er een aanvragen door te bellen met de gemeente: (038) 443 16 16. De mondkapjes worden gemaakt door de Stichting Instandhouding Historische Kleding.

Herbruikbaar
Wethouder Carla Broekhuis-Bonte vindt het belangrijk om deze groep Hattemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis: “De aanschaf van mondkapjes brengt kosten met zich mee. Voor Hattemers met een kleine(re) portemonnee kan dat een flinke hap uit het wekelijkse budget zijn. Het gebruik van mondkapjes wordt zeer dringend geadviseerd. Het kan niet zo zijn dat onze inwoners zichzelf en anderen niet kunnen beschermen, omdat de aanschaf van een mondkapje voor hen te duur is. Daarom sturen we graag een mondkapje toe aan alle inwoners waarvan wij weten dat zij een beperkt inkomen hebben. De mondkapjes kunnen in de wasmachine en zijn dan opnieuw te gebruiken. Zo krijgen we corona hopelijk samen onder controle.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in