Wat te doen bij een blaasontsteking bij je hond?

Heb je het gevoel dat je hond een stuk vaker moet plassen dan normaal? Dan kan het heel goed zijn dat je hond last heeft van een blaasontsteking. Wat je vaak merkt, is dat ze een stuk onrustiger zijn dan normaal en ook wat vaker naar buiten willen. Vooral wanneer je  hond hebt aangeleerd zichzelf te moeten melden, is het heel goed mogelijk dat ze zich in plaats van 2 tot 3 keer per dag, zelfs wel 5 tot 6 keer per dag melden wanneer ze last hebben van hun blaas. Belangrijk is om als eerste te kunnen herkennen of je hond daadwerkelijk last heeft van een blaasontsteking en vervolgen ervoor te zorgen dat je het verhelpt. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Hoe krijgt je hond last van een blaasontsteking

Je hond kan natuurlijk last krijgen van z’n spieren en gewrichten naarmate ze ouder worden. glucosamine hond is hier een goed middel tegen om de spieren en gewrichten van je hond soepel te houden, maar hoe doe je dit bij een blaasontsteking? Hoe ontstaat het en nog belangrijker, hoe kun je het voorkomen? De voornaamste oorzaak van een blaasontsteking bij je hond zijn cystitis. Dit wil zeggen dat de wand van de blaas is ontstoken. Niet direct iets om je zorgen over te maken, omdat dit wel vaker voorkomt bij honden. Het is een bacteriële infectie, die middels medicaties verholpen kan worden. Wel is het belangrijk dat je hier tijdig bij bent.

De symptomen

Belangrijk is om zeker te weten of je hond een blaasontsteking heeft, te kijken naar de symptomen. Waar je hond bij grasaar een stuk vaker niets en ook een bloederige neus kan krijgen, zal je hond bij een blaasontsteking een stuk vaker moeten plassen. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit een stuk kleinere plasjes zijn dan wat je normaal gesproken van je hond gewend bent. Daarnaast zal je hond ook meer moeite hebben om van de plas af te komen en hebben ze pijn tijdens het plassen. Omdat het lastig is om op te kunnen houden, omdat dit nog meer pijn doet, kan het zijn dat je hond binnen plast. Straf ze daarom ook niet direct, maar kijk eerst naar de oorzaak van het probleem.

Laat de urine nakijken

Vertoond je trouwe viervoeter verschillende symptomen blaasontsteking hond, dan is het belangrijk dit zo snel mogelijk te laten nakijken. Hiervoor dien je wel wat urine op te vangen, zodat deze urine kan worden getest. Dit kun je op enkele manieren doen, waar mensen natuurlijk eenvoudig in een potje kunnen plassen, gaat dit bij een hond iets lastiger. Toch, kun je doen door onder het lopen een bakje mee te nemen, die je tijdens het plassen er snel onderhoudt. Lukt dit niet, dan kan het ook met een soeplepel. Door de langere steel heeft je hond vaak niet door wat er gebeurt en kun je de urine opvangen.

Is het gelukt, dan is het zaak dit naar de dierenarts te brengen en na te laten kijken. Mocht blijken dat je hond inderdaad een blaasontsteking heeft, dan zal de dierenarts met een behandelplan komen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in