Stadhuis: verbouwen of liever iets nieuws?

Het werd al duidelijk tijdens de commissievergadering van maandag 17 juni: er is nog geen groen licht voor de verbouwing van het stadhuis. De raadfracties kregen de gelegenheid om tot 24 juni resterende en nieuwe vragen aan te leveren. Opvallend element in de lange lijst vragen is de suggestie van de VVD om voor de helft van het geld nieuwbouw te plegen.

Vijf A-viertjes
Zo’n vijf A-viertjes met vragen leverde de uitnodiging om ze te stellen op. De raadsleden plaatsen grote en soms wat kleinere vraagtekens bij de participatie van inwoners en de veronderstelde krakkemikkigheid van de bestaande luchtbehandelingsinstallaties. Ook de noodzaak van een raadszaal boven en de verschillende scenario’s en de financiële gevolgen van dit alles leiden nog steeds tot onzekerheden bij de lokale volksvertegenwoordigers.

Outside the box
Een ander geluid laat Erik Kleinpenning (VVD) horen. Hij oppert de mogelijkheid om het oude stadhuis alleen voor ceremoniële redenen te gebruiken en nieuwbouw te plegen: ‘Is het college bereid de huidige denkrichting te verbreden en deze optie te onderzoeken? Het lijkt een significante besparing te zijn t.o.v. het nu voorgestelde scenario en zeker meer toekomstbestendig.’

Helft goedkoper
In een toelichting rekent de VVD voor dat in plaats van de begrote 10 miljoen euro slechts de helft van dit bedrag nodig zou zijn om een A+++ energiezuinig gebouw neer te zetten met voldoende werkplekken voor alle medewerkers. De liberalen hebben ook al enkele locaties in gedachten. Het terreinachter Saturn of de huidige gemeentewerf zijn volgens de vragensteller mogelijke plekken om een nieuw en energiezuinig stadskantoor te laten verrijzen.

Het vervolg
Alle vragen van alle partijen zijn te raadplegen via de site van de gemeente Hattem. Wanneer de vragen besproken worden in commissie of de gemeenteraad is nog niet terug te vinden in de agenda’s van de overleggen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in