100-jarige Imkersvereniging Wezep, Hattem en Oldebroek krijgt hoofdrol tijdens Sprokkelmarkt

Imkersvereniging Wezep, Hattem en Oldebroek bestaat in 2020 100 jaar. Tijdens de Sprokkelmarkt in het Boerderijmuseum Oldebroek staat de vereniging daarom centraal. De imkers laten op de Sprokkelmarkt zoveel mogelijk zien van het proces dat bijen nectar uit bloemen zuigen en de uiteindelijke omzetting tot honing. Ook de rol van de imker wordt hierbij belicht, evenals korven vlechten.

Opening bijenstal
Ter gelegenheid van het eeuwfeest opent de imkersvereniging in juni een nieuwe en grotere bijenstal bij het clubhuis aan de Voskuilerdijk in Hattemerbroek met een multifunctionele ruimte voor o.a. educatie voor scholieren, voor opleiding van de leden en het hygiënisch verwerken van honing.

Nog meer activiteiten tijdens de markt
Naast de speciale presentatie van de Imkersvereniging zijn er nog andere activiteiten tijdens de markt. Zo kunnen de bezoekers allerlei lekkere hapjes uit oma’s keuken proeven, waaronder balkenbrij, knieperties en wentelteefjes.
Bijzonder tijdens de Sprokkelmarkt is ook het uitbenen van een op een ladder hangend half varken in de werkschuur. Slager Wim van Asselt maakt de bezoekers wegwijs over de binnenkant van het varken. Het halve varken wordt in diverse porties verkocht aan de bezoekers.

De Sprokkelmarkt is op zaterdag 29 februari in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. De toegang voor kinderen t/m 4 jaar is gratis. Kaartjes voor kinderen van 5 t/m 12 jaar kosten € 2,25 en vanaf 13 jaar is de toegangsprijs € 4,50. Gratis parkeren en degenen die een Museumkaart hebben kunnen gratis naar binnen. Meer informatie op: www.boerderijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in