Imkersvereniging onthult naam van bijenstal

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) is een landelijke vereniging van meer dan 8000 aangesloten imkers. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de bijenhouderij in de breedste zin van het woord.

De Imkersvereniging Wezep, Hattem en Oldebroek is opgericht in 1920. Het is een gezellige vereniging die uit ruim 100 leden bestaat. Maandelijks wordt er op de woensdagavond in het clubgebouw “De Schans” een gezellige soosavond voor alle leden en hun aanhang.
De vereniging is koninklijk onderscheiden en daarom is de naam dan ook “koninklijke imkersvereniging Wezep, Hattem en Oldebroek”.

Activiteiten
Beginnende imkers kunnen bij de vereniging de basiscursus volgen. Na de beginnerscursus krijgen zij een mentor toegewezen (als ze dat willen), want zeker in het begin zijn er nog vele zaken die vraagtekens oproepen.
Jaarlijks worden er voor de leden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, een barbecue en een excursie.

Bij-gebouw
Onlangs mocht de imkervereniging een nieuwe bijenstal in gebruik nemen. Verslaggevers Hennie Kolkman en Henk Tabois (beiden RTV Hattem) waren erbij aanwezig.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in