Energiebespaartips voor thuis

Veluwe Duurzaam geeft tips om je energieverbruik te verlagen. En wist je dat je nog tot 3 december 2022 op bepaalde energiebesparende maatregelen korting kunt krijgen?  Kijk op de site van Veluwe Duurzaam hoe dat werkt: https://veluweduurzaam.nl/energiebespaaractie

Een paar eenvoudige tips:

  • Zet de cv-ketel op 60 graden.
  • Zet de thermostaat een graadje lager.
  • Plaats radiatorventilatoren (en ontvang korting).                                                          Als je onder je radiator een ventilator plaatst, bespaar je gas en wordt het sneller warm in je huis.
  • Plaats tochtstrips en deurdrangers (en ontvang korting).
  • Verwarm alleen de ruimtes waar je bent.
  • Isoleer de verwarmingsleidingen in de kruipruimte en onverwarmde ruimtes (en ontvang korting)

Wil je en kun je iets meer investeren, denk dan eens aan de volgende manieren om je woning met een paar veranderingen energiezuiniger maken en de kosten laag houden.

Investeer in raam isolering
Energie-efficiënte ramen vormen een van de beste manieren om het energieverbruik van een huis aanzienlijk te verminderen. Als je standaard ramen hebt, kun je tot 40% van de energie in huis verliezen door die ramen alleen. Energie-efficiënte vinyl ramen zijn bijvoorbeeld een goed alternatief.

Voeg meer spouwmuurisolatie toe
Isolatie is een van de effectiefste manieren om de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren. Het houdt warme lucht vast in de winter en houdt koele lucht buiten in de zomer. Een investering in spouwmuurisolatie kan zeker de moeite waard zijn. Het kan  ook verstandig zijn om navraag te doen bij een expert of de spouwmuur nog voldoende isoleert.

Dicht tochtige plekken in huis af
Eén van de gemakkelijkste manieren om de energierekening te verlagen is het afdichten van tochtige plekken in huis. Als je kieren hebt rond de onderkant van de deuren of in de muren, kun je een aanzienlijke hoeveelheid verwarmde of gekoelde lucht verliezen. Gelukkig is het afdichten van die kieren een eenvoudig doe-het-zelf-klusje dat het energieverbruik aanzienlijk kan verminderen.

Kijk voor meer bespaartips op www.veluweduurzaam.nl

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in