WZC wint Bultman Hartholt Noordoost Veluwe Toernooi

Het 6e Bultman Hartholt Noordoost Veluwe Toernooi is voor het eerst gewonnen door medeorganisator WZC. Maar we lopen nog eerst even de zaterdag met je door. Het toernooi kreeg zaterdag bij WZC in Wapenveld een vervolg. SEH nam het op tegen VSW en na een 0-0 ruststand werd een strafschop gemist door Van Oene namens SEH. Het ging ineens lopen bij SEH. Van Barneveld scoorde drie keer en VSW twee keer waarvan één in eigen doel. Uitslag 4-1. ’s-Heerenbroek delfde het onderspit tegen CSV ’28, 0-4 waren de duidelijke cijfers.

De strijd om de 5e en 6e plek tussen SEH en CSV ’28 ging gelijk op. Scheidsrechter Huis in ’t Veld stuurde Gework Petrosjan 10 minuten er uit vanwege het niet netjes protesteren. SEH profiteerde er niet van. In ondertal kreeg CSV nog de beste kans op de openingstreffer. Het bleef de hele wedstrijd 0-0 en strafschoppen moesten de beslissing brengen. CSV miste de eerste twee strafschoppen. SEH de derde en won verdiend de 5e prijs van het toernooi. De strijd om de zevende plek wist ’s Heerenbroek met 2-3 te winnen van VSW. Uitslagen zaterdag in Wapenveld, de verliezerspoule:
’s Heerenbroek – CSV ’28: 0-4
SEH – VSW: 4-1
Finales om plaatsen 5 t/m 8 in Wapenveld
SEH – CSV’28: 0-0, SEH wint na strafschoppen
VSW – ’s Heerenbroek: 2-3

De zaterdag in Hattem begon met een stadsderby. Deze wedstrijd was in handen van Hatto-Heim. vv Hattem kwam niet in het spel voor. Tien minuten later stond het zelfs 0-3 door een knap doelpunt van Elnathan van Dijk. In de tweede helft werd er veel gewisseld, dat kwam het spel niet ten goede. Hattem probeerde nog een aansluitingstreffer te maken, maar die kwam niet door goed verdedigen van Hatto-Heim. Scheidsrechter Eef Aukema floot na 50 minuten af voor het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd tussen Staphorst 2 en WZC Wapenveld werd met 2-0 gewonnen door de Wapenvelders. Everhard Stoffer en Emir Balavac waren succesvol. En kansen weggeven stond vandaag niet in het woordenboek van WZC.

De finale Hatto-Heim – WZC Wapenveld, de beide organisatoren dit mooie toernooi.
De wedstrijd ging gelijk op met aftastend voetbal. WZC opende de score in de zevende minuut door Everhard Stoffer 0-1. Hatto-Heim probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar WZC stond goed op z’n post. Een bijzonder mooie redding van Robin van Dijk, die een snoeihard schot van Emir Balavac tot corner verwerkte. Twan van Rijssen en Niels van de Velde hadden de 1-1 op de schoen, maar Wolter Bos redde knap.

De tweede helft was een gelijk opgaande wedstrijd met af en toe een kansje voor beide teams. Uit een voorzet kopte Wilmer Rorije (WZC) raak nadat keeper Van Dijk onder de bal door ging en hard in aanraking kwam met Maurits van Olst, die geblesseerd het veld moest verlaten. Hatto-Heim probeerde nog wat aan de stand te doen, maar WZC stond goed. Erik Geubels floot voor het einde van de wedstrijd en zo won WZC Wapenveld voor het eerst het Bultman Hartholt Noordoost Veluwe Toernooi.

Na de troostfinale tussen Staphorst 2 en vv Hattem waren uiteindelijk strafschoppen nodig voor een winnaar na 1-1 in de reguliere speeltijd. Uiteindelijk won vv Hattem de serie en werd derde op dit toernooi. Uitslagen zaterdag in Hattem, de winnaarspoule:
WZC –Staphorst: 2 2-0
Hatto-Heim – Hattem: 3-0