EFC ’58 uit Ermelo wint Bultman Hartholt Noord-Oost Veluwe Toernooi

De organiserende verenigingen van het Bultman Hartholt Noord-Oost Veluwe Toernooi, WZC en Hatto-Heim, zijn blij dat het toernooi goed is verlopen.

Het opstellen van een protocol, het inzetten van handhavers, het terechtwijzen van mensen die de regels dreigen te overtreden, het ophangen van meer aanwijzingen op gedragsregels, creëren van looproutes, … Kortom alles werd uit de kast gehaald om serieus sporten weer mogelijk te maken.

Op weg naar de finale
Zaterdag om 14.00 begon in Hattem op veld 1 sv Hatto-Heim tegen vv Diepenveen en op veld 2 speelde vv Oeken tegen EFC ’58 uit Ermelo. sv Hatto-Heim drukte door en in de dertigste minuut zette Elnathan van Dijk de eindstand van 3-0 op het scorebord.
Op veld 2 won EFC’58 vrij eenvoudig van vv Oeken. En zo stonden sv Hatto-Heim en EFC ’58 in de finale van de 8e editie Bultman Hartholt Noordoost Veluwe Toernooi.

En dan…de finale
EFC’58 begon scherp aan de wedstrijd. Binnen een minuut een vrije trap en de bal vloog er al in: 0-1 Hatto-Heim kon maar moeilijk in de wedstrijd komen, omdat EFC’58 constant er bovenop zat.
En de mannen uit Ermelo kwamen door een uitbraak op 0-2. In de dertigste minuut was er een vrije trap voor EFC’58 en ook deze werd knap binnengeschoten: 0-3.

Wisselschaal voor EFC ’58
Hatto-Heim beet van zich af door twee keer te scoren, maar kwam uiteindelijk tijd te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te halen. Na 2×25 minuten stond de eindstand van 2-3 op het scorebord.
Debutant EFC ’58 ging met de wisselschaal en een mooi gevulde envelop terug naar Ermelo. vv Diepenveen werd uiteindelijk derde door de strafschoppen beter te nemen dan vv Oeken.