Meld je tuin aan voor de tuin-en-klimaatroute en krijg een plant

Heb je een klimaatvriendelijk tuin of balkon en vind je het leuk om die open te stellen voor mensen uit de buurt? Dat kan op zaterdag 3 & 10 september tijdens de Nationale Tuin & Klimaat Route. Door voorbeeldtuinen en projecten zichtbaar te maken op het platform, wil gemeente Hattem inwoners inspireren om zelf ook aan de slag te gaan in de tuin.

Is je tuin klaar voor een hoosbui of een warme zomerdag? Buurtbewoners nemen graag een kijkje bij een voorbeeldtuin! Laat je regenton, insectenhotel of bloemperk zien op www.tuinenklimaatroute.nl.

Meld je aan
Wil je meedoen, meld je dan aan op het platform. Iedere tuinbezitter uit de gemeente Hattem die zijn of haar tuin aanmeldt vóór september en aangeeft bezoek te willen ontvangen, krijgt een plantje als welkomstcadeau. Alle tuinbezitters op het platform kunnen zelf aangeven of zij bezoekers willen ontvangen. Bezoekers schrijven zich van tevoren in voor een bezoek, zodat je weet wie je kunt verwachten.

Ideeën opdoen
Bij de Nationale Tuin & Klimaat Route kunnen mensen ideeën opdoen bij tuinen in de buurt. Door de composthoop en insectenvriendelijke planten in je tuin te laten zien, inspireer je andere inwoners om zelf ook aan de slag te gaan. Met mooie voorbeelden en handige tips, vliegen de bijen straks van tuin-naar-tuin!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in