Bijeenkomst Bloeiend Bijenlandschap

Bewoners van de gemeente Hattem kunnen dit voorjaar meehelpen om het voedselaanbod voor wilde bijen, vlinders en andere bestuivers uit het cultuurlandschap te vergroten. Zo helpen we deze soorten om te overleven. Dit is belangrijk zodat deze insecten fruitbomen, groenten, noten en zaden kunnen helpen om te groeien. Zonder de natuurlijke bestuiving zouden deze gewassen veel minder vruchten geven. Ook helpen bestuivers de biodiversiteit ten goede komen.

Bijeenkomst Bloeiend Bijenlandschap
Op 20 april 2023 organiseren de gemeente Hattem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een inspiratieavond ‘Bloeiend Bijenlandschap’ bij de Imkersvereniging Wezep, Hattem en Oldebroek. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het clubhuis aan de Voskuilerdijk 25a in Hattemerbroek, van 19.30 tot 21.00 uur.

Help mee en ontvang zaaigoed als je grond beschikbaar hebt
Geïnteresseerde grondeigenaren kunnen zich aanmelden voor zaaigoed met bloemen voor wilde bijen, vlinders en andere insecten. Meedoen is mogelijk als je minimaal 50 vierkante meter grond beschikbaar hebt om in te zaaien. Zie voor meer informatie www.slgelderland.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in