Insectenhotel van Groen Goud geplaatst

Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, 22 mei, heeft Groen Goud, samen met wethouder Margriet Brouwer het beloofde insectenhotel geplaatst. Het is geplaatst in het parkje aan de Zuidwal, waar ook veel bloemen zijn gezaaid, zodat de insecten ook wat te eten hebben.

Groot hotel van Zoethout
Groen Goud is een groep burgers die met kleine acties wil bijdragen aan een groener Hattem en het groenbeleid een beetje in de gaten houdt. β€œHet hotel is gemaakt door Zoethout en deels bekostigd met de opbrengst van de plantjesmarkt, die op 29 april werd gehouden. De gemeente heeft ook bijgedragen, zodat we wat geld over houden voor andere activiteiten. Het is een groot hotel waar heel wat insecten in kunnen en staat op een mooie plek, zodat je hem vanaf vele kanten ziet. Nu nog even die bloemen, maar dat komt vast wel goed,” aldus de woordvoerder, Liesbeth Rischen.

Biodiversiteit belangrijk
Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit wordt aandacht gevraagd voor het behoud van de soortenrijkdom van al het leven op aarde. Biodiversiteit is van enorme waarde voor de mens. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En natuurlijk kun je ook gewoon genieten van die prachtige natuur, hoe meer soorten hoe mooier.

Steeds minder insecten
Het valt iedereen op: er zijn steeds minder insecten. Iedereen kan iets bijdragen, alle kleine beetjes helpen. Bijvoorbeeld meer bijenvriendelijke (biologische)planten in de tuin zetten, rommelhoekjes laten voor de insecten, water in ondiepe schalen, de bodem bedekt laten en niet spitten. Laat de tuin wat minder netjes en geniet van wat er op af komt. Kijk eens op de site van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl

Groen Goud heeft, samen met alle mensen die aan de plantjesmarkt meededen en met Zoethout, een kleine bijdrage geleverd met een plek waar insecten kunnen broeden.

Voor contact met Groen Goud: hattemsgroengoud@gmail.com

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in