Meld dode vissen bij Waterschap Vallei en Veluwe

Door oplopende temperaturen wordt de kwaliteit van het water slechter. En omdat het water warmer wordt neemt het zuurstofgehalte in het water af. Hierdoor komen vissen eerder in nood of gaan ze zelfs dood. Waterschap Vallei en Veluwe krijgt veel meldingen binnen van dode vissen botulisme en blauwalg.

Meld dode vissen
Het waterschap raadt aan om dode vissen niet zelf op te ruimen of aan te raken. Meld het wel direct bij het waterschap, zodat de dode vissen kunnen worden opgeruimd door het waterschap.

Blauwalg en botulisme
Het water, waarin het waterschap naast dode vissen ook zieke of dode watervogels aantreft, wordt altijd gecontroleerd op botulisme. Door de hogere watertemperatuur neemt ook de kans op blauwalg toe. Als botulisme of blauwalg wordt geconstateerd, brengt het waterschap de gemeente op de hoogte, die dan waarschuwingsborden plaatst.

Zwem alleen in aangewezen zwemwateren
Waterschap Vallei en Veluwe adviseert om alleen in aangewezen zwemwateren te gaan zwemmen. Deze zwemwateren vind je op www.zwemwater.nl. Zwemmen in andere oppervlaktewateren wordt afgeraden, omdat dit risico’s met zich meebrengt. Rijkswaterstaat adviseert om niet te zwemmen in de grote rivieren. Hier staat namelijk een gevaarlijke stroming. En zwemmen bij bruggen, sluizen en havens mag al helemaal niet.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in