‘Schoenendoosactie’ in Hattem groot succes

Afgelopen weken konden gevulde schoenendozen worden ingeleverd in verschillende kerkgebouwen in Hattem. Vorige week vrijdag werden de allerlaatste -vaak prachtig versierde- dozen naar ‘de Bethel’ aan de Hessenweg gebracht. Hattem leverde maar liefst 477 schoenendozen in.

Ook aan de oproep voor bijvulmateriaal is gehoor gegeven: meer dan een rolcontainer kon gevuld worden met zelf gebreide sjaals en mutsen, gehaakte etuis, zomaar een financiële bijdrage, pakketjes potloden met schriftjes, een hele serie deodorant.

Bijzonder
Aan van alles is gedacht. “Bijzonder. Dank aan alle jonge en oude(re) mensen die hebben bijgedragen”, zegt Sigrid Mulder namens de organisatie.

“Je bent gezien”
De schoenendozen uit Hattem gaan nu naar een sorteercentrum van Actie4Kids in Kampen. Hier wordt gekeken of dozen nog kunnen worden aangevuld, zodat alle kinderen een gelijkwaardige inhoud krijgen. Daarna worden de dozen verder verdeeld over de doellanden en komt jouw doos terecht in Roemenië, Moldavië, een van de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, Sierra Leone, Malawi of Togo. Sigrid Mulder: “een tastbaar cadeau van ‘hier’ voor ‘daar’, iets dat zegt: je bent gezien.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in